United dört dörtlük

İngiltere Premier Lig’in ikinci haftasında Manchester United, Swansea deplasmanında 3 puanı, 4 golle aldı.

United dört dörtlük
19 Ağustos 2017 - 16:15

Premier Lig’e iyi başlayan Manchester United, 4 dakikada 3 gol attığı zorlu Swansea deplasmanında Eric Bailly, Romelu Lukaku, Paul Pogba ve Anthony Martial’in golleriyle 4-0 kazandı.

Sonucu Bailly belirledi

Jose Mourinho’nun ekibi Manchester United, Premier Lig’in ikinci haftasında konuk olduğu Swansea City deplasmanında maça iyi başladı. Rakibini ilk dakikalardan itibaren kendi yarı sahasına hapseden United, arka arkaya pozisyonlar bulmaya başladı. Rashford ve Lukaku ile net fırsatlardan yararlanamayan Kırmızı Şeytanlar, Fabianski’nin kalesinde devleşmesiyle aradığı golü erkenden bulamadı. İlk devrenin son dakikasına girildiğinide Mkhitaryan’ın ortasına kafa vuran Pogba, Fabianski’yi geçemese de dönen topu tamamlayan Eric Bailly ilk devrenin skorunu belirledi.

Swansea direndi

Maçın ikinci devresine de iyi başlayan taraf konuk ekip Manchester United oldu. Pogba, Mata ve Rashford’un etkili başladığı devreye ev sahibi Swansea’nin ortak olması uzun sürmedi. İlk yarının aksine 60.dakikadan itibaren rakip kalede etkili olmaya başlayan ev sahibi, final paslarını yapmaya başaramayınca net gol fırsatları yakalayamadı. Oyunun son yarım saatlik diliminde ise kontrol tamamen Manchester United’a geçti. Pogba ve Mkhitaryan’ın taşıdığı toplarla pozisyonlara giren konuk ekip, aradığı golleri arka arkaya buldu.

Yıldızlar sahnede

Maçın son 10 dakikasında ise Manchester United rakibini adeta dağıttı. 80.dakikada Martial’in taşıdığı topta kaleciyle karşı karşıya kalan Romelu Lukaku farkı ikiye çıkarttı. Belçikalı ikinci Premier Lig maçın 3.golünü atmış oldu. Bu golden hemen bir dakika sonra sahneye çıkan Pogba, topun dibine girdi ve Fabianski’yi mağlup etti. 84.dakikada da sahnede olan Pogba, bu sefer Anthony Martial’e müthiş bir asist yaptı. Maçta başka gol olmadı ve Manchester United ikinci maçını da 4-0 kazanarak liderlik koltuğuna oturdu.

Arda İlçöl: futboo.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum