Unutulmaz Beşiktaş - Galatasaray derbileri

Galatasaray - Beşiktaş derbisinin heyecanı yaklaşırken Avrupa yakası derbisinin en unutulmaz maçlarını hatırlıyoruz. Listede yıllar geçse de unutulmayacak maçlar var...

Unutulmaz Beşiktaş - Galatasaray derbileri
17 Ocak 2021 - 02:37
FUTBOO | Galatasaray - Beşiktaş derbisi yıllar boyu birbirinden çekişmeli maçlara tanıklık ederken kimi zaman bu derbilerin sonucu şampiyonu belirledi, kimi zaman ise maçları tarih kitaplarına kazındı. Derbinin ateşini yaktık, unutulmaz Galatasaray - Beşiktaş maçlarına baktık.

Beşiktaş 1-0 Galatasaray (25.05.2003)

Sergen attı, şampiyonluk geldi sözleriyle hafızalara kazınan derbi... 100. yılını kutlayan Beşiktaş, İnönü'de Galatasaray'ı yenmesi halinde şampiyonluğunu ilan edecekti. Son dakikalarda Galatasaray tüm riskleri alırken Beşiktaş, Tümer Metin ve Sergen Yalçın ile kontraatak yakaladı. Tümer'in sağ kanattan pasına gelişine tek vuruş yapan Sergen Yalçın topu ağlara gönderdi ve Beşiktaş, Galatasaray'ı 1-0 yenip şampiyonluğunu garantiledi. 
Galatasaray 3-2 Beşiktaş (26.02.2012)

5 golün atıldığı temponun bir saniye bile düşmediği derbi... Galatasaray Elmander ile öne geçmiş İbrahim Toraman ile Beşiktaş eşitliği yakalamıştı. Sarı kırmızılılar bu kez Felipe Melo yine bir kez daha öne geçse de Semih Kaya'nın kendi kalesine attığı golle skor 2-2 olmuştu. 90. dakikada sahneye çıkan Elmander, attığı son dakika golüyle derbiyi Galatasaray'a getiren futbolcu olmuştu.

Beşiktaş 1-2 Galatasaray (07.05.2016)
Beşiktaş 1-2 Galatasaray (07.05.2006)

2006 yılı denince akla ilk olarak Fenerbahçe'nin son hafta Denizlispor ile berabere kalıp Galatasaray'ın şampiyon olması gelir ama bu derbi böyle bitmese Galatasaray şampiyon olamayacaktı. Şampiyonluk şansını devam ettirmek isteyen Galatasaray, Beşiktaş'a karşı deplasmanda 1-0 geriye oyuna 60. dakikada Hasan Kabze girmişti. Hasan Kabze 64'de skoru eşitlemiş, 90+3'te de galibiyet golünü atmıştı. Derbiyi 2-1 kazanan Galatasaray,bu sonuçla son haftaya şampiyonluk şansını taşımış oldu. Son hafta da Denizli'de Fenerbahçe'nin puan kaybıyla şampiyon oldu.

Galatasaray 0-1 Beşiktaş (08.12.2002)

Beşiktaş, bir önceki sezon Fenerbahçe'nin kendi evinde en çok maç kazanma rekorunu kırmasını engellemişti. Bu derbi öncesinde de Galatasaray, eğer kazansaydı evinde maç kazanma sayısında Boca Juniors'un rekoruna ortak olacaktı. Derbide sahne alan kişi ise sürpriz bir şekilde İbrahim Üzülmez oldu. Kariyeri boyunca sağ ayağını çok az kullanan İbrahim üzülmez, sol çaprazdan gelip topu sağ ayağına çekti ve köşeye bıraktığı şutla derbiyi Beşiktaş'a getirdi. Beşiktaş maçı 1-0 kazanırken Galatasaray'ın iç sahada kaybetmeme rekoru da böylece son bulmuş oldu.

Galatasaray 1-2 Beşiktaş (04.04.2004)

Hakem bıraktıran derbi olarak hatırlanan maç. Derbinin hakemi Ali Aydın, bu maçtan bir sene önce Fenerbahçe derbisinde Galatasaray'a iki kırmızı kart göstererek eleştiri konusu olmuştu. Ali Aydın, bu derbide de Beşiktaş lehine 2 penaltı kararı vermişti. Maçtan sonra Galatasaray'ın o dönemki başkanı Özhan Canaydın'ın ''Ali Aydın hakemliği bırakacak'' sözleri belki de başkanın en sert açıklamasıydı. Tepki oldukça büyüktü. Ali Aydın da derbiden 3 gün sonra hakemliği bıraktığını açıklamıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum