Unutulmaz gol nasıl geldi?

Liverpool kaleci antrenörü John Achterberg, Alisson Becker'in WBA karşısında son dakikada attığı unutulmaz golü anlattı.

Unutulmaz gol nasıl geldi?
17 Mayıs 2021 - 16:02 - Güncelleme: 24 Mayıs 2021 - 12:54
Liverpool, WBA karşısında son hücumda korner kullanırken kaleci Alisson Becker de kalesini boşaltmış ve ileriye çıkmıştı. Kullanılan korner vuruşunda sahalarda ender rastlanacak bir şekilde Alisson kafasıyla topu ağlara göndermiş ve Liverpool'un Şampiyonlar Ligi'ne katılması adına kritik bir gole imza atmıştı. 

Uzun bir süre hafızalardan çıkmayacak bu golün mimarlarından birisi de Liverpool kaleci antrenörü John Achterberg...

'Kaybedecek bir şeyimiz olmadığını gördüm'

Liverpool'un resmi internet sitesine konuşan John Achterberg, ''Gol olunca çılgına döndüm. Son saniye golü, galibiyet golü bu! Hem onun adına hem de takım adına çok mutluyum. 90+4. dakikadaydık, kaybedecek bir şeyimiz yoktu. Saatime baktım ve bunun son atak olduğunu gördüm. Kazanmamız gerekiyordu. Alisson'a ileri çık, ceza sahası içine gir diye bağırdım. Alisson'un kenara baktığını görmedim. Kaybedecek hiçbir şeyimiz olmadığını düşünüyordum. O teknik... Doğal bir yeteneği var, harika bir bitiricilikti.'' sözlerini kullandı.

'Babasını kaybettiği için hepimiz duygusaldık'

Maç sonu Alisson ile konuştuğunu belirten Achterberg, ''Maçtan sonra babası hakkında konuştuk. Ona babasının o anda orada olduğuna inandığımı söyledim. Babasını kaybettiği için hepimiz duygusaldık. Onu ve ailesini tanıyorduk. Zor bir dönemdi ama o devam etmek istiyordu. Alisson için çok mutluyum. Maçtan sonra bir çok duygu yaşadık. Babasına olanlar yüzünden çok duygusal anlar oldu. Harika bir goldü.'' dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum