Unutulmaz kadrolar#1 Bolton | 2003/04

Günümüzde ekonomik zorluklar yaşayan ve tarihinin en zorlu günlerini geçirip League Two'ya kadar düşen Bolton Wanderers, bir zamanlar Premier League'in korkulan takımlarından birisiydi.

Unutulmaz kadrolar#1 Bolton | 2003/04
22 Aralık 2022 - 00:01
FUTBOO | Hey gidi Bolton, bu hallere düşecek takım mıydın? Her geçen gün eriyen Bolton Wanderers, özellikle 2000'li yılların başında Premier League'in elit takımları arasında yer alıyordu. Biz de Bolton'un 2003/2004 sezonundaki kadrosunu hatırlayalım dedik.

O sezon ligi 8. sırada bitiren Bolton, 5. sıradaki Newcastle'ın sadece 3 puan gerisinde yer almıştı. Kadroda ise kimler yoktu ki... 

Orta saha alev alıyor!

Özellikle orta saha bölgesi oldukça kıskandırıyordu. Jay Jay Okocha'nın beyin görevini üstlendiği takımda Nijeryalı yıldızın yanında Kevin Nolan, Yunan orta saha Stelios Giannakopoulos ve Real Madrid'den gelen Ivan Campo yer alıyordu. Per Frandsen ve Ricardo Gardner'ı da unutmayalım. 

Kadroda takımın en golcü ismi, o dönem henüz 21 yaşında olan Kevin Nolan'dı. İngiliz orta saha sezonu 12 golle tamamlamıştı. Zaten bu sezondan sonra çoğu kez onu golcü orta saha olarak tanıdık.

Djorkaeff ve Jardel!

Forvette de tanıdık isimler bizi bekliyor... Youri Djorkaeff ve Jardel! Bu iki isim heyecanlandırsa da Djorkaeff 9, Jardel 3 gol ile sezonu tamamlamıştı. En çok forma şansı bulan forvetler 10'ar gol atan Kevin Davies ve Henrik Pedersen olmuştu.

Dünya tarihinin en güzel kaleci ismi

Dünya tarihinin en güzel futbolcu isimlerinden birine sahip olan Jussi Jaaskelainen'in kaleyi koruduğu kadroda savunma bölgesinde Nicky Hunt ve Bruno N'Gotty dikkat çeken isimlerdi.
Premier League'i 8. sırada bitiren bu kadro, İngiltere Lig Kupası'nda da finale kadar yükselmiş ancak Middlesbrough karşısında 2-1 mağlup olmuştu. 

Üstünde Reebok yazan beyaz formaları, eski ünlü futbolculardan oluşan kadro ve heyecan veren oyun anlayışı. Bolton şimdilerde çok zorlu dönemler yaşıyor ama 2003/04 sezonu ve o kadro pek unutulacak gibi değil! 

YORUMLAR

  • 0 Yorum