Valencia rahat kazandı

La Liga’nın 36

Valencia rahat kazandı
07 Mayıs 2017 - 19:10

La Liga’nın 36.hafta maçında Valencia, evinde ağıraldığı Osasuna’yı Ezequel Garay(2), Simeone Zaza ve Rodrigo’un golleriyle 4-1 mağlup etti. Eski Fenerbahçeli Nani karşılaşmada 1 asist yaptı.

GARAY’DAN ÜSTÜN PERFORMANS

Maça beklendiği gibi iyi başlayan taraf ev sahibi Valencia oldu. İlk dakikalardan itibaren zayıf rakibine karşı baskıyı kuran ev sahibi, ilk golünü 22.dakikada Ezequiel Garay ile buldu. Golün asistini eski Fenerbahçeli Nani yaptı. Golden sonra da baskısını arttırarak sürdüren Valencia, ilk yarının son dakikasında Garay ile farkı ikiye çıkardı. Harika bir kafa golü ile kendisinin ve takımının ikinci golünü atarak ilk yarının skorunu belirledi.

VALENCIA RAHATLADI

İkinci yarıya da baskılı başlayan taraf ev sahibi oldu. Simone Zaza ve Soler’in etkili oyununa rakip Osasuna’nın hemen hemen hiç direnç gösterememesi de katılınca Valencia, oyunu çok rahat bir şekilde kontrol etmeyi başardı. 70. dakikada Rodrigo’nun asistini iyi değerlendiren Simone Zaza, farkı üçe çıkardı. Geri kalan dakikalarda da iyi oyununu sürdüren Valencia, 75. Dakikada Rodrigo’nun ayağından bulduğu golle skoru 4-1’e getirdi. Osauna'da Olavide 90+2'de golü buldu ve maç 4-1 Valencia üstünlüğü ile sonuçlandı.

KÖTÜ GİDİŞE DUR DEDİ

Bu maçtan önce son 4 maçını kazanmayı başaramayan Valencia, aldığı bu galibiyetle adeta kendine geldi ve puanını 43 yaparak 12.sıraya yükseldi. Daha önce ligden düşmesi kesinleşen lig sonuncusu Osasuna ise bu sezonki 23. mağlubiyetini aldı ve 19 puanda kaldı. 

Arda İlçöl - futboo.com