Valencia tarihinin ilk şampiyonluğuna ulaştı

Real Madrid'i final serisinde mağlup eden Valencia, İspanya'da ilk kez şampiyon olarak kazandığı EuroLeague biletinin tesadüf olmadığını kanıtladı.

Valencia tarihinin ilk şampiyonluğuna ulaştı
17 Haziran 2017 - 13:09

İspanya ACB Ligi play-off final serisi 4. maçında Real Madrid'i 87-76 mağlup eden Valencia, tarihinde ilk şampiyonluğunu kazandı. 

Pabellon Municipal Fuente San Luis'de oynanan karşılaşmanın ilk çeyreğini rakibi karşısında 20-19 geride kapatan ev sahibi, ikinci periyotta âdeta fırtına estirdirdi ve soyunma odasına 48-31 önde girdi. 

Üçüncü çeyrekte farkı 11 sayıya indirmeyi başaran Madrid ekibi, final periyodunda ev sahibi ekibin savunmasını geçemedi ve karşılaşma 87-76'lık Valencia üstünlüğüyle sona erdi. 

LLULL YETMEDİ

Mücadelede en skorer isim 23 sayı ile Real Madrid'den Sergio Llull olurken, İspanyol yıldızın 7 asist ve 3 ribaundluk performansı galibiyet için yetmedi. 

GALİBİYETİ SASTRE GETİRDİ

Ev sahibi ekipte galibiyeti ve şampiyonluğu getiren isim mücadeleyi 19 sayı ve 6 ribaundla tamamlayan Joan Sastre oldu. 

TARİHTE İLK ŞAMPİYONLUK

Valencia, saha dezavantajıyla geldiği final serisinde ilk maçı kaybettikten sonra üç karşılaşmayı da kazanarak 30 yıllık tarihinde ilk şampiyonluğuna ulaştı. 

EUROLEAGUE BİLETİ TESADÜF DEĞİL

Önümüzdeki sezon İspanya'dan 5 takımın yer alacağı Turkish Airlines EuroLeague'de oynamaya daha önceden hak kazanan Valencia Basketb, bu başarının tesadüf olmadığını şampiyon olarak gösterdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum