Valverde: Barça'nın stilini geliştirmek istiyorum

La Liga takımlarından Barcelona’nın yeni teknik direktörü Ernesto Valverde, "Barça’nın stilini daha da geliştirmek istiyorum" ifadesini kullandı.

Valverde: Barça'nın stilini geliştirmek istiyorum
01 Haziran 2017 - 16:05

Nou Camp Stadı’nda ilk kez basınla bir araya gelen Valverde, "Barcelona’nın kariyerimdeki en büyük meydan okuma olduğunu biliyorum. Büyük bir sorumluluk. Bir teknik direktör olarak hep bu anın gelmesini bekliyorsun. Ama gelince de zor ve güzel bir meydan okuma olduğunu biliyorsun" değerlendirmesinde bulundu.

“TÜM DÜNYA BU TAKIMI SEVİYOR”

Barcelona’da her zaman üst sınıf başarılar hedeflendiğini  ifade eden Valverde, “Maç kaybettiğinde her zaman eleştirilirsin. Bu oyunun bir parçası. Bu kabullenilmesi gereken bir şey. Benim Barça’da en çok sevdiğim şeylerden biri, takdiri oynadığı futbolla alması. Tüm dünya bu takımın futbolunu seviyor. Barça’nın stilini daha da geliştirmek istiyorum. Her zaman kazanılamaz ama bizim amacımız her maçı kazanmak olacak" açıklamasında bulundu.

Valverde ayrıca, Lionel Messi’den övgüyle bahsederek “O sahalarda gördüğüm en iyi oyuncu” yorumunda bulundu.  Messi’nin Barcelona ile olan sözleşmesini uzatacağını düşünen Valverde, Barcelona'nın 4-3-3 oyun taktiğinin ideal olduğunu savundu.

AYRILIK SORULARINA SORU İŞARETİ

Barcelona Sportif Direktörü Robert Fernandez ise transfer çalışmaları ve takımdan ayrılacak oyuncular konsuunda net yanıt vermekten kaçındı. Fernandez, "Teknik direktörümüzü yeni belirledik. Teknik heyetimiz uzun zamandır çok sıkı çalışmalar yürütüyor. Zamanımız var" diyerek soruları geçiştirdi.

Barcelona'nın gelecek sezon hazırlıklarına 12 Temmuz'da başlayacağı gelen bilgiler arasında.

YORUMLAR

  • 1 Yorum