Van Persie nihayet

Hollandalı yıldız, milli arayı çok iyi değerlendirdi, fiziksel anlamda arkadaşlarının seviyesine çok yaklaştı

Van Persie nihayet
13 Ekim 2016 - 09:00

Hollandalı yıldız, milli arayı çok iyi değerlendirdi, fiziksel anlamda arkadaşlarının seviyesine çok yaklaştı. İdmanlarda attığı gollerle Advocaat’ın yüzünü güldüren Hollandalı yıldız, Aytemiz Alanya maçında 11’e yakın...

Robin van Persie, yeni sezon hazırlıkları başladığı günden itibaren ağrıları ve sakatlıkları nedeniyle birçok idmanı kaçırdı. Hollandalı oyuncunun, arasının kötü olduğu Vitor Pereira ile çalışmamak için bahane uydurduğu iddia edildi. Ancak Dick Advocaat’ın gelişinden sonra da bu durum değişmedi. Van Persie yine birçok idmanı kaçırdı. Bu sezon deplasmandaki Grasshoppers maçı dışında hiçbir karşılaşmaya 11’de başlamayan Hollandalı yıldız, ilk gol sevincini Osmanlıspor karşısında yaşadı.

Advocaat’ı rahatlattı

Son haftalarda antrenman kaçırmayan Van Persie, milli arayı da çok iyi değerlendirdi. Hollandalı golcü, yaptığı ekstra çalışmalarla fizik ve kondisyon anlamında takım arkadaşlarının seviyesine yaklaştı. RvP, antrenmanda oynanan maçlarda attığı goller ve çalışkanlığıyla da Dick Advocaat’ın yüzünü güldürdü. Lens ve Ozan Tufan gibi iki önemli oyuncunun sakatlık sorunu yaşadığı bugünlerde Van Persie’nin yaptığı çıkış, Advocaat’a rahat bir nefes aldırdı.

90 dakika oynamak istiyor

Hollandalı futbolcu, pazar günü Aytemiz Alanyaspor ile oynanacak karşılaşmada ilk 11’de sahaya çıkmak istiyor. Van Persie’nin bir diğer hedefi ise 90 dakika sahada kalmak. Hollandalı oyuncu en son geçtiğimiz haftanın 33. haftasında Gençlerbirliği ile oynanan karşılaşmada 90 dakika sahada kalmış ve takımının 2 golüne de imza atmıştı. Advocaat’ın bu hafta öğrencisini 11’de görevlendirmesi bekleniyor. Van Persie’nin son düdük çalana kadar sahada kalıp kalmayacağı merakla bekleniyor. Ancak Advocaat, hafta içerisindeki Manchester United maçını düşünerek, öğrencisinin 90 dakika oynama isteğini bu haftalık görmezden gelebilir. 

Haber: Yusuf Dursun - Fanatik

Robin van Persie'nin Fenerbahçe İstatistikleri