Van Persie sürprizi

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi A Grubu 2

Van Persie sürprizi
29 Eylül 2016 - 09:00

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi A Grubu 2. maçında Hollanda ekibi Feyenoord ile karşı karşıya gelecek. 29 Eylül Perşembe günü Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde oynanacak maç saat 22.05’te başlayacak ve TRT 1’den ekranlara gelecek.

Fenerbahçe'nin karşılaşmaya Volkan - v.d.Wiel, Skrtel, Kjaer, Hasan Ali - Mehmet Topal, Josef, Ozan - Sow (v.Persie), Emenike, Lens onbiriyle çıkması bekleniyor.

Son iki antremana katılan ve oldukça istekli görünen Robin van Persie'nin eski takımına karşı oynamak istediği ve Advocaat'tan ilk onbirde başlama isteğinde bulunduğu belirtiliyor. Hollandalı çalıştırıcı ise daha hazır görünen Sow'u ilk onbirde oynatmanın planlarını yaparken son dakikada van Persie'den yana bir tercih de kullanabilir.

30 Eylül'e kadar cezası bulunan Volkan Şen ise bu karşılaşmadan sonra kalan 4 grup maçında forma giyebilecek.

210.Avrupa sınavı

Fenerbahçe, 42. sezonunu geçirdiği Avrupa kupalarında şu ana kadar 209 maça çıktı. Bu karşılaşmalardan 76'sını kazanan takımımız, 43 kez rakipleriyle berabere kaldı, 90 defa da sahadan yenilgiyle ayrıldı. 

Fenerbahçe bu maçlarda 262 gol atarken, kalesindeyse 313 gol gördü ve sahasında oynadığı son 6 maçta 5 galibiyet ve 1 beraberlik aldı. Statü değişikliğiyle 2009 yılından bu yana UEFA Avrupa Ligi adı altında oynanan organizasyonda sarı-lacivertli ekip, 43 maça çıkarken 23 galibiyet, 13 beraberlik ve 7 yenilgi aldı.

Fenerbahçe, grubundaki ilk maçında Ukrayna'nın Zorya Luhansk takımıyla karşılaşmış ve duraklama dakikalarında Simon Kjaer'in golüyle sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrılmıştı. 

Feyenoord ise geçtiğimiz sezon Hollanda Ligi Eredivisie'yi 3.bitirdiği için Avrupa Kupaları’ndaki macerasına doğrudan grup aşamasından katılmaya hak kazandı. Teknik direktörlüğünü Giovanni van Bronchorst'un yaptığı Feyenoord, A grubundaki ilk maçında Manchester United'ı 1-0 mağlup etmişti. Hollanda Ligi’nde oynadığı 7 maçı da kazanan Feyenoord, ezeli rakipleri Ajax ve PSV Eindhoven'ın 5'er puan önünde ligde ilk sırada bulunuyor.

Fenerbahçe ve Feyenoord, 2002-2003 Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turunda karşılaşmış, iki maçı da Hollanda ekibi 2-0 ve 1-0'lık skorlarla kazanan taraf olmuştu.

Mücadeleyi İsveç Futbol Federasyonu’ndan geçtiğimiz yılın UEFA Avrupa Ligi finalini de yöneten Jonas Eriksson yönetecek. Eriksson'un yardımcılıklarını Mathias Klasenius ve Daniel Warnmark yaparken, mücadelenin dördüncü hakemiyse Daniel Gustavsson olacak.

Gruptaki bir diğer mücadelede ise manchester United ile Zorya Yuhansk karşılaşacak.