"VAR konuşmaları yayınlanacak!"

Eski hakem Fırat Aydınus, TFF'nin davetiyle katıldığı toplantıdan önemli bilgiler paylaştı. Aydınus'un açıklamalarına göre TFF, VAR konuşmalarını oynanan maçın akşamında yayınlamayı planlıyor.

"VAR konuşmaları yayınlanacak!"
25 Ocak 2024 - 12:53
Eski hakem ve spor yorumcusu Fırat Aydınus, Hürriyet Gazetesi'ndeki köşesinde TFF'nin hakemler ve VAR hakkında alacağı yeni detaylar için çarpıcı ifadeler kullandı.

İşte Fırat Aydınus'un yazısından öne çıkan kesitler:

"Türkiye Futbol Federasyonu'nun daveti ile medya mensupları ile birlikte Türkiye Futbol Federasyonu'nun Riva'daki merkezinde bir araya geldik. TFF'nin yeni sistem çalışmaları, projeler, uygulamalar ve hakemlikle ilgili gelişmeler sürecinde bilgiler verildi. Özellikle VAR odasında sezonun ikinci yarısı ile birlikte uy gulanmaya başlanan Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi ile ilgili katılımcılara sunum yapıldı."

"VAR konuşmaları o akşam yayınlanacak"

"Türkiye Futbol Federasyonu’nun üzerinde çalıştığı bir diğer konu da VAR konuşmaları. Şu anda VAR konuşmaları İspanya’da maçın oynandığı akşam, İtalya’da ise haftalık olarak deklare ediliyor. Portekiz ise hakem monitöre gittiğinde VAR odası ile yapılan konuşmaların maçta canlı olarak yayınlanması için FIFA’dan yanıt bekliyor."

"İspanya'daki gibi olacak"

"Türkiye’de ise İspanya’da uygulanan sistem gibi o gün oynanan maçların akşamında konuşmaların yayınlanması hedefleniyor. Bunun için de test çalışmalarının projesi beklemede. Bu projeye hakemler de sıcak bakıyor. Hemen hemen her fırsatta eleştirilerin hedefi olan hakemler; şeffaflık, verilen kararlarla ilgili olarak senaryoların önüne geçilmesi, kişilerin ve taraftarların şüphelerinin bertaraf edilmesi adına VAR konuşmalarının canlı olarak yayımlanmasına sıcak bakıyorlar."

YORUMLAR

  • 0 Yorum