Venüs Anime kimdir, nasıl oluştu?

Son dönemde yaptığı animasyonlarla dikkatleri üzerine çeken Venüs Anime, Bozzstatz'a verdiği röportajında merak edilenleri anlattı.

Venüs Anime kimdir, nasıl oluştu?
01 Aralık 2023 - 00:00 - Güncelleme: 01 Aralık 2023 - 02:10
Türkiye'nin ilk ve tek futbol animasyon kanalı Venüs Anime, son dönemde yaptığı işlerle dikkat çekmeye devam ediyor. Sosyal medyada zaman zaman paylaşımlarıyla çok konuşulan Venüs Anime, Bozzstatz'ın konuğu oldu. 

Venüs Anime, Bozzstatz'a verdiği keyifli röportajda ekibin kuruluş süreci, sosyal medyadan gelen olumlu - olumsuz eleştiriler ve gelecek planları hakkında konuştu.

İşte Bozzstatz'ın Venüs Anime ile yaptığı keyifli röportaj

1) Kimdir bu Venüs Anime? Kaç kişilik bir ekip var bu başyapıtların arkasında?

Venüs Anime:
Venüs Anime genellikle futbol ile ilgili eğlenceli içerikler üretmeye çalışan, tarafsızlık ilkesini benimsemiş bir animasyon kanalı. Ekibimizde 2 animatör, 1 senaryo, 2 tane de seslendirme için destek aldığımız arkadaşımız var.
 
2) South park sevdiğiniz çok aşikar ama nasıl ve ne zaman başladı bütün bu süreç?

Venüs Anime: Kurumsal bir şirkette çalıştığım için ismimi veremiyorum ama başlangıç hikayesini şöyle anlatabilirim. Pandemi ve kapanmalar başladığında oldukça boş zamanım vardı ve abimin tavsiyesiyle animasyon öğrenmeye başladım. Birşeyler öğrendikten sonra konu içerik üretmeye gelince bu işin çok zaman aldığını fark ettim. Yani 1 dakikalık video için 1 ay uğraşma fikri beni çok sarmadı. Ben de hızlı birşeyler nasıl üretebilirim diye düşünürken South Park aklıma geldi. Zaten fanı olduğum ve her bölümünü tekrar tekrar izlediğim bir diziyi bu defa teknik açıdan izlemeye başladım. Öğrenme aşamasında olan biri olarak dizideki karakterler gibi çizimler yapmaya çalıştım. Sonra tek başına birkaç içerik ürettim. İlgi alanım futbol olduğu için bu alana yöneldim. Başlarda anonim karakterler kullanırken sonradan gerçek futbolcuları kullanınca aldığım etkileşim arttı. Bir süre sonra da fark ettim ki bu alanda bu işi yapmaya çalışan tek kişiyim. Videolar beğenilince de senaryo ve seslendirme için arkadaşlarımdan destek istedim. Animasyon kalitesini arttırmak için abimi ekibe dahil ettim. En son olarak da profesyonel seslendirme ve dublaj sanatçısı Ahmet Cihat Sancar gönüllü olarak videolarımıza destek veriyor.
 
3)  BR Football, 433 gibi sektörün zirvesindekiler bu tarz animasyonlar yapıyor ama Futbol fanatizmini bu kadar damarlarımızda yaşadığımız bir ülkede zorlukları da olmuyor mu bu işin? Gustavo videosunun nerelere çekildiğine hepimiz şahit olduk mesela...

Venüs Anime: Bu işin zorluklarından biri kendini taraftarlara ve kullanıcılara kabul ettirmek. Çünkü daha önce alışık olmadıkları bir tarzda içerik sunuyorsun onlara. Bunu herkes hemen kabul etmeyebilir. Seslendirme hoşlarına gitmez, çizimi beğenmezler, senaryoyu beğenmezler. Ama kendinizi kabul ettirdiğiniz zaman insanlar sadece olay örgüsüne odaklanırlar. Senaryo da iyi ise zaten istediğiniz etkileşimi alabilirsiniz. Bahsettiğiniz fanatizm ise ciddi bir zorluk bizim için. Çünkü tepki çeker diye birçok animasyon fikri başlamadan bitiyor. Bazen sonunu kestiremediğimiz, masum gördüğümüz videolar da oluyor (Gustavo gibi). Onlar da zaten güzel bir tepki olarak dönüyor bize.
 
4) Gaziantep Fk icin yaptığınız Lazar Markoviç transfer animasyonu harikaydı, Gaziantep Fk ile yaptığınız işlerin devamı gelecek mi, ya da başka da ortaklıklar da görecek miyiz ilerde?

Venüs Anime: Bir Süper Lig takımına böyle bir içerik yapmak hayalimizdi bizim. Bunun gerçekleşmesine vesile olan Gaziantep FK iletişim ekibine minnettarız. Böyle içeriklerle dünyadaki diğer takımlara örnek olabileceğimizi düşünüyoruz. Çok daha farklı ve güzel içerikleri üretebileceğimizi biliyoruz. Gaziantep FK ile güzel işler yapmaya devam edeceğiz.
 
5) Son olarak profil fotoğrafınızdan büyük bir Ozan Tufan hayranı olduğunuzu anlıyoruz. Ozan Tufan'dan ya da animasyonlarınızda değindiğiniz futbolcu ya da teknik direktörlerden bir geri dönüş aldınız mı? 

Venüs Anime: Ozan Tufan bizim ilk viral olan animasyonun baş karakteri olduğu için profil fotoğrafımızda yer alıyor. Sayfanın da simgesi oldu kendisi. Çok iyi futbolcu olmasının yanı sıra renkli de bir kişilik. Tam bize uygun biri ama kendisinden geri dönüş almadık bu güne kadar. Geri dönüş aldıklarımız da oldu. Mesela Arda Turan, Waka Waka videomuzu beğenmişti. Serdar Dursun kendisi ile ilgili yaptığımız bir videoyu beğendi. Hikmek Karaman keza öyle bir videomuzu beğenmişti. Zaman zaman bu tür geri dönüşler alıyoruz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum