Volkan'ı hırs bastı

Fenerbahçe, Alanyaspor maçının hazırlıklarını, Can Bartu Tesisleri'nde bugün öğle saatlerinde yaptığı antrenmanla sürdürdü

Volkan'ı hırs bastı
06 Ekim 2016 - 09:00

Fenerbahçe, Alanyaspor maçının hazırlıklarını, Can Bartu Tesisleri'nde bugün öğle saatlerinde yaptığı antrenmanla sürdürdü.

Saat 11.00’de başlayan antrenman, 1 saat 20 dakika sürdü. Üst sahada yapılan antrenman koşu, ısınma ve koordinasyon hareketleriyle başladı.  Dar alanda yapılan hücum-defans organizasyonlarının ardından, antrenman dar alanda yapılan çift kale maçlarla noktalandı.

Milli takımlarda bulunan Şener Özbayraklı, Ozan Tufan, İsmail Köybaşı, Mehmet Topal, Volkan Şen, Salih Uçan, Moussa Sow, Martin Skrtel ve Simon Kjaer antrenmanda yer almadı.

Sarı-lacivertli ekip hazırlıklarına, Can Bartu Tesisleri'nde akşam saatlerinde yapacağı günün ikinci antrenmanıyla devam edecek.

Öte yandan bu sezon ortaya koyduğu performans nedeniyle yoğun eleştiri alan kaptan Volkan Demirel'in çalışmada son derece hırslı olması dikkatlerden kaçmadı.

Arkadaşlarıyla yaptığı görüşmelerde şampiyonluk şanslarının yüksek olduğunu vurgulayan Volkan Demirel kendi performansını yukarıya çekmek adına da antrenmanlarda oldukça yoğun çalışma temposuna girmiş durumda.

Fenerbahçe'de sezon başından beri performansı eleştiri konusu olan Volkan Demirel'in hazırlık döneminde yaşadığı sorunların sebebi ortaya çıktı.

Sabah gazetesinin haberine göre tecrübeli file bekçisinin form grafiğini etkileyen büyük ihmal şöyle:

Bireysel hatasından gol yemese de "Artık maç da kurtarmıyor" denilen Volkan Demirel, sezon öncesinde geçirdiği bel fıtığı ameliyatının ardından kaleci antrenörünün özel çalışma programı hazırlamaması nedeniyle sezona problemli başladı.

Fenerbahçe'nin kalesinde uzun yıllardır 1 numaralı isim olan tecrübeli file bekçisi geçtiğimiz sezonlardaki esnekliğine ve çabukluğuna ulaşamamasındaki esas nedenin kaleci antrenörü Paolo Orlandoni'nin uygulamaları olduğu ortaya çıktı. İtalyan antrenör, Volkan'ın talebini kabul etmedi.

ŞİMDİ EKSTRA ÇALIŞIYOR
Kaleci antrenörü Orlandoni, diğer file bekçileri Fabiano ve Ertuğrul'a yaptırdığı antrenmanların aynısını Volkan'a da yaptırdı. Bu çalışmaların Volkan'ın eski esnekliğine ve çabukluğuna ulaşmasını geciktirdi.

Volkan Demirel bu konuda antrenörüne başvurdu ve güçlenmeye dayalı bireysel programlar uygulama isteğini iletti. Ancak Orlandoni'nin bu talebe olumsuz yanıt verdi ve Volkan'dan çalışmalarını diğer kalecilerle birlikte sürdürmesini istedi. Şimdi Volkan antrenmanlar dışında ekstra güçlenme çalışmalarına ağırlık verirken, kısa zamanda eski formuna kavuşmak için yoğun çaba sarf ediyor.