Weghorst, Beşiktaş'a veda mı etti? Transfer gerçeği

Beşiktaş'ın Kasımpaşa'yı 2-1 yendiği maçta golü attıktan sonra taraftarlara el sallayan Wout Weghorst, siyah beyazlı takıma veda mı etti?

Weghorst, Beşiktaş'a veda mı etti? Transfer gerçeği
08 Ocak 2023 - 13:43
Süper Lig ’de Kasımpaşa’yı konuk eden Beşiktaş , rakibini 2-1’lik skorla devirmeyi başardı. Takımın Hollandalı santrforu Wout Weghorst, Kara Kartal’ın ikinci golüne imzasını attı. Kaydettiği gol sonrasında Vodafone Park’ta tribünlerin önüne giden Weghorst, taraftarlara, ‘Güle güle’ diyerek el salladı. Buruk gol sevinci Hollandalının Beşiktaş'tan ayrılacağı şeklinde yorumlandı.

Kasımpaşa maçı sonrası Wout Weghorst'un ayrılık iddialarına ilişkin basın toplantısında konuşan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Veda etmesi için seyirciye selam etmesi yetmiyor. Kulüple de konuşması lazım. Böyle bir şey olmadı. Gelişmeyi ben de duydum. Henüz net değil. 'Bana derseniz ki, bırakır mısınız Weghorst'u?' Cenk Tosun'da da böyle bir şey olmuştu. Gelişmeleri bilmiyoruz. Olup olmayacağını bilmiyoruz. Transfere teknik olarak olumlu bakmam. Ancak, ekonomik ve idari tarafı var. Oyuncunun isteği var" ifadelerini kullandı. 

Manchester United, Weghorst'u istiyor

Wout Weghorst'un durumu dış basında ilgilenen kulüpten kaynaklı geniş yer buldu. Çünkü İngiliz devinin Weghorst'u kadrosuna katmaya çok yakın olduğu açıkça ifade edildi.Foot Mercato, sezonun ikinci yarısı adına bir golcü arayışında olan Manchester United'ın Wout Weghorst isminde karar kıldığını ve bu yönde girişimlerin başladığını duyurdu.

Fabrizio Romano ise Weghorst'un Manchester United'a önerildiğini ve İngiliz devinin buna olumlu karşılık verdiğini belirtti. Anlaşmanın koşulları üzerinde araştırma sürerken oyuncunun zaten bu transfere istekli olduğu aktarıldı. 

Fanatik'ten Orhan Yıldırım'ın aldığı bilgiye göre; Weghorst için Burnley ile Manchester United'la anlaştı. İngiliz kulübü Beşiktaş'a Hollandalı golcünün bir yıllık alacağının tamamını ödeyecek. Weghorst Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi ile görüşerek kalmak istemediğini de iletti. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum