Wembley'de zafer Arsenal'in

İngiltere Federasyon Kupası finalinde Arsenal, zorlu rakibi Chelsea'yi 2-1 mağlup ederek şampiyon oldu.

Wembley'de zafer Arsenal'in
27 Mayıs 2017 - 21:21 - Güncelleme: 27 Mayıs 2017 - 22:56

Alexis Sanchez'in 4. Aaron Ramsey'in 79. dakikalarda attığı gollerle Premier Lig şampiyonunu finalde 2-1 ile geçen Arsenal, Federasyon Kupası şampiyonu oldu.

Hakem Antony Taylor'ın düdüğü ile Wembley'de başlayan maça Arsenal, adeta 1 farklı önde başladı. İlk dakikadan itibaren oyun üstünlüğünü ele geçirmeye başlayan Wenger'in takımı, henüz 4. dakikada Alexis Sanchez ile 1-0'ı yakalamayı başardı.

FIRTINA DEVAM ETTİ

Golden sonra da baskıya devam eden ve rakibi Chelsea'ye nefes aldırmayan Arsenal, önce Ramsey ardından Welbeck ile net pozisyonlardan yararlanamadı. 30. dakikaya kadar rakibine isabetli şut dahi çektirmeyen Arsenal, şampiyon rakibini Wembley'de kendi sahasına hapsetti.

OYUN DENGELENDİ

Ancak 35.dakikadan sonra oyunu nispeten dengeleyen Chelsea, rakip geleye ender de olsa gelmeye başladı. Ancak hücum etkinliğini bırakamayan Arsenal'de de Mesut Özil ve Welbeck'in pozisyonları çizgiden çıkarıldı. En az 3 yüzde yüz gol pozisyonundan yararlanamayan Arsenal, ilk yarı sonucu olarak 1-0'ı kabullenmek zorunda kaldı.


CHELSEA UYANDI

İlk yarıda kabus gibi oynayan Premier Lig şampiyonu Chelsea, ikinci devreye daha iyi başlayan taraf oldu. Henüz ilk dakikalarda Kante ve Victor Moses ile pozisyonlara giren Maviler, finalde beraberlik golünü bulmayı başaramadı.

MAVİLER 10 KİŞİ

Baskısını Fabregas'ın da girişi ile sürdüren Chelsea, o dakikaya kadar en etkili oyuncularından olan Moses'ın ikinci sarı karttan kırmızı görmesiyle 10 kişi kaldı. 68'de atılan Moses, takımına oyun üstünlüğüne maloldu.

GOLLER ARKA ARKAYA

Kırmızı karttan sonra bir süre rakibinin baskısında kalan şampiyon Chelsea, 76.dakikada Willian'ın asistinde Diego Costa ile skoru dengeledi. Ancak bu golden dakikalar sonra, 79'da Aaron Ramsey ile yeniden öne geçen Arsenal, maçta bir kez daha öne geçti. Bu dakikadan sonra maçta gol olmazken, Arsenal sezonun ilk kupasına ulaştı.

Arda İlçöl futboo.com




YORUMLAR

  • 0 Yorum