Yakalar havada izlenen film; Looking for Eric

Kaldırılmış forma yakası, efsane 7 numarası, taraftara attığı uçan tekme, attığı birbirinden güzel goller... Fransa ve Manchester United'ın unutulmaz futbolcusu Eric Cantona'yı tanımlayacak bir sürü şey bulabiliriz. Ayrıca bunlara film yıldızı olmasını da ekleyebiliriz. 53 yaşına giren Cantona, Looking for Eric filminde sadece futbol yıldızı olmadığını, gerekirse film yıldızı da olabileceğini kanıtlamıştı.

Yakalar havada izlenen film; Looking for Eric
06 Ekim 2021 - 01:18

2009 yılında yönetmen Ken Loach imzalı filmde sıkı bir Manchester United taraftarı olan postacı Eric'in hayatına konuk oluyoruz. Eric, daha yeni sevgilisinden ayrılmış ve geçirdiği ağır depresyonun da etkisiyle intiharı düşünmektedir. Onu mutlu eden tek şey ise büyük hayranı olduğu Eric Cantona'dan başkası değildir.

Postacı Eric'in artık hayattan keyif almadığı noktada ak sakallı dede gibi Eric Cantona çıkar ve ona arkadaşlık eder. Cantona, Eric'e hayali arkadaşlık yaparken ona her türlü yolu göstermektedir. Filmde de bahsedildiği gibi her şey Eric Cantona'dan gelen güzel bir pasla başlıyor.

O sadece bir insan değil, o bir Cantona

Filmde Cantona'ya The Fall grubunun eski bas gitaristliğini de yapan Steve Evest eşlik ediyor. Tabii Fransız efsanenin futbolculuk yıllarına da gidiyoruz. Hem Cantona'nın eşsiz sözleri, hem futbol ve arkadaşlık konusu ile kaçırılmaması gereken bir film.

Yakalar havada, uçan tekmelerden uzak hoş vakit geçirmek isteyenlere önerilir... Yazının sonunu Cantona'nın kendi sözü ile kapatalım: ''Ben sadece bir insan değilim, ben Eric Cantona'yım...''


YORUMLAR

  • 0 Yorum