Yanal coştu Advocaat çöktü

Ocak ayı transfer dönemiyle kadrolarını güçlendiren Süper Lig ekipleri arasında yeni yılda oynanan maçlara göre bir sıralama yapıldığın değişik sonuçlarla karşı karşıya kalınıyor

Yanal coştu Advocaat çöktü
12 Şubat 2017 - 11:42

Ocak ayı transfer dönemiyle kadrolarını güçlendiren Süper Lig ekipleri arasında yeni yılda oynanan maçlara göre bir sıralama yapıldığın değişik sonuçlarla karşı karşıya kalınıyor.

2017 yılında ligde oynanan maçlar baz alındığında oynadığı 4 maçı da kazanan Trabzonspor ligin en formda ekibi olarak göze çarpıyor. Karadeniz temsilcisini de Rıza Çalımbay ile iyi bir çıkış yakalayan Antalyaspor izlerken ligin ilk 4 sırasındaki takımlardan sadece Beşiktaş kendini ilk 3’te yer bulabildi. TRANSFERLERİN ETKİSİ Spor Toto Süper Lig’in 22. haftası geride kalırken sadece 2017 yılı göz önünde bulundurularak hazırlanan sıralamada Trabzonspor dikkat çekiyor. Ligin ilk yarısında beklentilerin çok altında kalan Karadeniz ekibi, yaptığı transferlerle iyi bir ivme yakalayarak yeni yılda çıktı 4 maçta da galip geldi. Fırtına bu maçlarda 8 gol atarken kalesinde sadece 3 gol gördü. RIZA ÇALIMBAY FAKTÖRÜ Sezona Kasımpaşa’da başlayan ancak kötü gidişin ardından takımdan ayrılarak Antalyaspor’un başına geçen Rıza Çalımbay, Akdeniz ekibinde başarılı bir form grafiği yakaladı ve ligde 2017 yılında oynadığı 4 maçta 3 galibiyet 1 beraberlik aldı. Bu karşılaşmalarda 8 gol atan Eto’o ve arkadaşları kalelerinde 3 gol gördü. BEŞİKTAŞ 3. SIRADA Ligin son şampiyonu Beşiktaş, yeni yılda oynanan maçlara göre sıralamada kendine 3. sırada yer buldu. 1 Ocak’tan bu yana 4 maça çıkan Kara Kartal 3 galibiyet 1 de yenilgi aldı. Bu mücadelelerde 12 gol atan Siyah-Beyazlılar kalesinde de 4 gol gördü. ASLAN İYİ GİTMİYOR 2017 yılında 4 maça çıkan G.Saray bunların 2’sini kazanırken diğer ikisinden de mağlubiyetle ayrıldı. Bu karşılaşmalarda 9 gol bulan Aslan kalesinde 4 gol gördü ve sıralamada 7. sırada yer aldı. F.BAHÇE ÇOK GERİLERDE Dick Advocaat yönetiminde bekleneni bir türlü veremeyen F.Bahçe, 2017 yılında oynadığı 4 maçta 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 de mağlubiyet alırken 5 gol atıp kalesinde 7 gol gördü. Bu sonuçlarla Sarı-Lacivertliler sıralamada 11. sırada yer aldı.