Yaşayan en iyi 5 teknik direktör

Onlar futbol dünyasını değiştirmiş, adını şimdiden tarihe yazdırmış kişiler. Yaşayan en iyi 5 teknik direktörü değerlendirdik.

Yaşayan en iyi 5 teknik direktör
15 Mart 2022 - 12:25
Şu anda aktif bir şekilde görev alan en iyi teknik direktör sizce kim? Kişiden kişiye bu durum değişebilir tabii. Biz ise aldığı başarılar, oynattığı futbol ile fark yaratan en iyi 5 teknik direktörü seçelim dedik. İşte futbol dünyasında fark yaratanlar, oyunu değiştirenler...

Jose Mourinho

Kariyerinde kazandığı 23 kupa onun ne kadar özel biri olduğunu gösteriyor. Avrupa'da kazanabileceği tüm kupaları kazandı. Son dönemde işler istediği gibi gitmese de onun büyüklüğündne bir şey kaybettirmez. Şu bir gerçek ki gittiği yere heyecan getiren bir isim. Bunu şimdi Roma'da da görüyoruz. Ne kadar eleştirilirse eleştirilsin her zaman heyecan yaratan bir teknik direktör.

Thomas Tuchel

Chelsea ile Şampiyonlar Ligi'ni kazandığında oynattığı futbol alkışı hak ediyordu. Tam bir sistem dahisi. 3'lü savunma ile Chelsea'yi tamamen değiştirdi. Gol yemeyen bir takım oluşturdu ve hücumda da aynı seviyede etkili bir takımı var. Dortmund ve PSG'de de iyiydi ancak Chelsea'de başka bir boyuta tırmandı.

Antonio Conte

Juventus, Chelsea ve Inter ile yaşadığı şampiyonluklar... Gittiği her takımda kendi sistemini oluşturması ve bunda başarılı olması... Şampiyonluk mı istiyorsunuz? Conte sizi bekliyor. Aldığı şampiyonluklar onun ne kadar yetenekli bir teknik direktör olduğunu gösteriyor zaten. Ruhunda şampiyonluk var.

Jürgen Klopp

Futbolu değiştiren teknik direktörleri severiz. Klopp da bu tarz bir teknik direktör. Önde pres, topu hemen kazanma, sürekli hücum düşünme... Güzel futbol, güzel adamlarla oynanır ve Klopp, futbolun güzel adamlarından. Takımlarını izlemek zevk veriyor. Liverpool'u yıllar sonra Premier League'de şampiyon yapması, Şampiyonlar Ligi'ni kazanması onu tarih kitaplarına şimdiden yazdı zaten.

Pep Guardiola

Tabii ki Pe Guardiola... Kariyerinde 29 kupa kazandı ve şampiyon yaptığı takımlar her zaman o ligi domine ederek mutlu sona ulaştı. Mükemmeliyetçi bir teknik direktör ve sahada bunu her şekilde görmek istiyor. Onu yenmek çok zor, kolay kolay yenilebilen bir isim değil. Topa sahip olma konusunda çalıştırdığı takımlar hep Avrupa'nın en iyilerinden oldu. Şimdiden bir teknik direktör efsanesi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum