ALTAN TANRIKULU

ALTAN TANRIKULU


Anahtar isim Emre Belözoğlu

04 Mart 2020 - 12:41

Ersun Yanal döneminin bitmesinin ardından Fenerbahçe'de yeni teknik direktör arayışı başladı.

Devre arası veya milli maç arası gibi elverişli ortamların bulunmamaması nedeniyle Fenerbahçe bir yandan Denizlispor maçına hazırlanmak, bir yandan da yeni teknik direktörünü bulmak zorunda kaldı.

Emre Belözoğlu'nun önemi

Takımın önemli ismi Emre Belözoğlu ile teknik kadrodan Volkan Demirel'in birlikte Denizlispor maçının hazırlayıcıları olacağını düşünüyorum.

Emre'nin futbolcu - teknik adam olarak sezonu devam ettirmesi de bir ihtimal. 2002 Dünya Kupası'nda üçüncü olan takıma TFF tarafından A Lisansı teknik direktörlük diploması verilmişti. Emre daha sonra bazı kurslara giderek diplomasının seviyesini de yükseltti. Bu ortamda elini taşın altına sokarak, sahada alacağı süreden de feragat ederek sezon sonuna kadar kulübenin patronu olabilir.

Dünya futbolunda tanınan, İngiltere, İtalya, İspanya liglerinde forma giymiş bir isim olan Emre bu ortamda başarı sağlarsa Fenerbahçe'nin de önü açılır.

Emre'nin yanında Tuncay Şanlı ve Marco Aurelio gibi bir ismin olması da muhtemel.

Roger Schmidt - Emre Belözoğlu

Teknik direktör senaryolarından ikincisi yabancı bir ismin takımın başına geçmesi. Roger Schmidt en çok seslendirilen isim bu adaylar arasında.

Bir dönem Salzburg ve Leverkusen'de çalışmış, önemli bir hücum takımı yaratmış bir isim Schmidt. Tercih edilirse en büyük handikapı sezon içinde göreve gelecek olması olur. Bu seçenekte de Emre Belözoğlu sportif direktör olarak görev yapabilir.

Erol Bulut

Adaylar arasında öne çıkan isimlerden biri de önce Yeni Malatyaspor ardından Alanyaspor'da iyi bir çizgi yakalayan Erol Bulut.

Bulut'un, "Burada iki yıllık daha sözleşmem var" sözlerinden Alanyaspor'dan ayrılma isteğinde olmadığı anlaşılıyor.

Erol Bulut da hücum takımı anlayışının temsilcilerinden. Türkiye Kupası'nda da Süper Lig'de de çok istikrarlı bir takım oluşturmuş durumda.

Aykut Kocaman 

Sosyal medyada ve taraftarlar arasında telaffuz edilen bir başka isim de Aykut Kocaman. Çok iyi bir Fenerbahçeli ve çok iyi bir insan olan Kocaman'ın Yönetim'le arasının açık olduğu biliniyor. Kocaman'ın şu an için Ali Koç'la çalışma ihtimali olduğunu sanmıyorum.

Sezonun sonuna 10 maç kalmış durumda. Fenerbahçe Trabzonspor'u elerse Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 5 Mayıs'ta final oynayabilir ve çok da iyi geçmeyen bir sezonu kupayla kapatma şansı yakalayabilir.

Bu yüzden seçilecek ismin, ekolün ve yolun hem kısa vadede 12 maçı en iyi şekilde sonuçlandırması hem de gelecek sezonun planlarını yaparken, yapılmış hatalardan ders alacak bir isim olması gerekiyor.

Benim gönlüm; içinde Emre'nin birinci adam ya da sportif direktör olacağı bir şablonun oluşturulması ve Fenerbahçe'nin hatalarından ders alarak taraftarını mutlu edecek bir yapıya bürünmesinden yana..

YORUMLAR

  • 0 Yorum