ALTAN TANRIKULU

ALTAN TANRIKULU


Bakın Erol Bulut ne demiş!

21 Haziran 2020 - 18:48 - Güncelleme: 21 Haziran 2020 - 20:54

Dört sezon Fenerbahçe forması giyen, 1995-96 şampiyonluğunda pay sahibi olan, şimdilerde adı sarı-lacivertli takımın teknik direktörlüğü için geçen Erol Bulut kendisine yöneltilen, “Sizce bir takımı şampiyonluğa götüren en büyük faktör nedir?” sorusuna şöyle yanıt veriyor:

“En büyüğü taraftar. Bu kesin... Yeri geliyor tek başına taraftar çeviriyor maçı. Bu her takımda olmuyor, statlar hep full çekmiyor. Ayrıca bu disiplinden, saygıdan, arzudan, istekten başlıyor. Hiç, ‘Bu yeterli’ demeyeceksiniz. Her zaman daha fazlasını yapabilmelisiniz.”

Erol Bulut’un sözlerine katılmamak mümkün değil.. Kariyerine Almanya’da başlamış, Löw, Pareira, Rehhagel gibi önemli isimlerle çalışmış, Yeni Malatyaspor ve Alanyaspor’da istikrarı yakalamış bir teknik adamın yaşam felsefesini özetleyen sözler bunlar..

“Her zaman daha fazlasını yapabilmelisiniz..”

Kaç kişi ayakta kaldı?

Fenerbahçe’nin ligin vasat ekiplerinden Kasımpaşa karşısında, “Potansiyelinin tamamını sahaya yansıtabilen kaç oyuncusu vardı? Bırakın daha fazlasını vermeyi..”

En önemli golcüsü Vedat Muriqi girdiği tek pozisyonda topa o kadar kötü vurdu ki, inanamadık gözlerimize..

Koca kaleyi karşısına alan Deniz Türüç ve Ozan Tufan’ın bir türlü gole ulaşamaması, şanssızlıkla değil olsa olsa beceri ya da özel idman eksikliği ile açıklanabilir..

Fenerbahçe’nin sahada ağır bastığı anlarda bile Ferdi’nin “yokları” oynaması.. Dirar’ın ayağına gelen topu kaçırması, Tolga’nın sertlik dışında orta alana yaratıcılık katamaması koca ilk 45 dakikanın golsüz kapanmasına neden oldu..

Ev sahibi Kasımpaşa Hajradinoviç’le yakaladığı tek gol pozisyonunda Altay’a takılırken, beklediğinden daha “isteksiz” bir Fenerbahçe sahada bulmuştu.

İkinci yarının başında Kasımpaşa Thiam’la golü bulurken sarı-lacivertli takımda yine stoper bölgesindeki eksiklik dikkat çekiyordu..

Gustavo’yu savunmaya çekmek hatası

Kayserispor maçında üç şutundan biri gol olan, biri de direkten dönen Luiz Gustavo’nun savunmaya çekilmesi orta alanda büyük bir boşluğa yol açmış, stoper bölgesine de ilaç olamamıştı..

Daha sonraki dakikalar Mehmet Ekici’nin gayretleri, Fırat Aydınus’un karşılıklı bir penaltı ve golü önce verip sonra iptal etmesi ve oyuncu değişiklikleriyle geçti..

Fenerbahçe yine çok istemediği, iyi oynamadığı, yine direkten topunun döndüğü bir maçı kaybediyor ve Babalar Günü’nde bile taraftarını üzüyordu..

Gençlere yer verilmeli

Kaybedilmiş bir sezonda dahi altyapıdan gelen gençlerini sahaya sürmekte çekinen, sahada birbirinden kopuk görüntü veren oyuncuların dizildiği sarı-lacivertli takım için çok da söylenecek söz kalmadı..

Gelecek sezonun planları yapılırken bu sezonun acıları ve kötü anılarını yok edecek bir takım kurulmak zorunda..

Yönetim de son iki yıl yaptığı hatalarından ders almalı artık.. Kendini yenilemeli.. Gerekirse altyapıdan gelen birkaç oyuncuya ilk onbirde yer açılmalı..

Gelecek sezon bu takım mutlaka şampiyon olmalı ve Fenerbahçe’ye layık oynamalı..

Artık taraftarın sabrı kalmadı çünkü..

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Taner Çoker
    3 yıl önce
    Yorumlarınıza tümüyle katılıyorum. Artık altyapıdan ne kadar oyunca varsa oynamalı bu takımda. Daha kötüsü olamaz çünkü. Fakat problem görünenden biraz farklı olabilir diye düşünüyorum. Takım problemleri uzun süredir devam ediyor. Tüm hocalar mı kötü, bütün iyi futbolcuların, FB ye geldikten sonra form düşüklüğü yaşaması tesadüf olabilir mi ? Başka bir sorun var, camiayı yakından tanıyanlar, daha samimi ve gerçekçi bir şekilde bu konuya odak***malı ve taraftarı aydınlatmalılar.