ALTAN TANRIKULU

ALTAN TANRIKULU


"Bu golcü en az 20 gol atar"

30 Ağustos 2021 - 21:20 - Güncelleme: 31 Ağustos 2021 - 00:02

Ligde ve Avrupa Kupaları'nda oynadığı 5 maçı da kazanan, bu 5 maçta sadece HJK deplasmanında sonuca etkimeyen 2 gol yiyen Fenerbahçe milli maç arasına huzurlu girdi.

Huzurlu girdi ama hala golcü ve kanat oyuncusu arayışı devam ediyor.. Taraftarın beklentisi de yükseldikçe yükseliyor.. Açıkçası yeni golcünün adını ben de merak ediyorum. Fenerbahçe'nin içine yakın dostlarım, "Önemli bir forvet.. En az 15-20 gol atar" yorumlarını yapıyor yeni forvet için.

Son gelen haberlerde ise MLS'in genç yıldızlarından Uruguaylı Diego Rossi'nin Fenerbahçe'nin teklifini kabul ettiği belirtiliyor.. Rossi 170 cm boyunda, hızlı, adam geçebilen ve son vuruş becerisi yüksek bir oyuncu.

Hala Vedat Muriqi gelişmesi olabilir

Ben, Sörloth ve Vedat Muriqi ikilisinden birinin alınacağına kesin gözüyle bakıyordum.. Çünkü Başkan Ali Koç, Pereira'nın da onayını aldıktan sonra bu isimlerin çok üstüne gitmişti.. Sörloth olmadı, Vedat'ın Lazio macerası da yedek oyuncu olarak da sürecek gibi gözüküyor.. Yine de 2 Eylül akşamına kadar kosovalı golcüyle ilgili bir gelişme olursa şaşırmam.

Sarı-lacivertli ekibin üzerinde çalıştığı bir başka forvet Moussa Dembele yeni sezona çok iyi başladı ve 4 maçta 3 gol attı.. Lyon'un Dembele karşılığında Pelkas ve Gustavo'yu istediği haberleri geliyordu.. Ali Koç, "Kesinlikle Pelkas'ı satmayacağız" diyerek Fransız kulübüne mesajını iletmişti.. Zaten Sörloth'tan vazgeçilmesinin ana nedeni de Alman kulübünün, iki Macar milli, Gulacsi ve Orban'ın yanına Szalai'yi istemesiydi.

Fenerbahçe'de Valencia, Ferdi ev Osayi'nin çok iyi oynadığı Altay deplasmanın kazanılmasının ardından şu soru da gündeme geldi.. Pelkas, İrfan Can ve Mesut takıma girdiğinde kim kesilecek?

Belki de Vitor Pereira'yı en çok zorlayacak konu bu gibi gözüküyor ve dünya yıldızı Mesut Özil bu performanslar karşısında kulübede kalacak gibi görünüyor.

Son anda İstanbul'a gönderilmeyen Santa Clara'nın orta saha oyuncusu Hidemasa Morita hem savunmada hem orta sahada oynayabilen, ayakları çabuk, basit hata yapmayan bir kesici.. Gustavo'nun ayrılma ihtimaline karşılık takıma katılması düşünülüyordu.. Ancak Portekiz kulübünün Türk Başkanı bu transferi son anda engelleyen isim oldu.

Kim-Szalai-Tisserand üçlüsü şu anda Süper Lig için yeterli.. Serdar Aziz de çok iyi bir stoper yedeği.. Novak da iyileşince rotasyon opsiyonları çoğalacak.

Ferdi, Muhammed, Nazım, Osayi kanatlarda oynayabilir.. Bunun dışında Kolasinac transferinin de zora girdiği haberleri geliyor.

Fenerbahçe'nin şampiyonluktaki ciddi rakipleri ise transfer dönemini çok daha iyi geçirdiler.. Beşiktaş elindeki bütçeyi kusursuza yakın harcadı.. Alex Teixeria ve Batshuayi öst düzey oyuncular.. Orta saha çok alternatifli oldu.. Umut Meraş yerli rotasyonunu güçlendirdi.. Kaan Ayhan'ın olması zor gözüküyor ve Sergen Yalçın geçen sezon memnun kaldığı Montero'nun bir sezon daha kiralanmasını istiyor.. Atletico ise Montero için hala Fiorentina ile temas halinde.

Galatasaray iki hücumcu, genç Rumen oyuncunun transferiyle daha rahat skor bulan bir takım haline geldi.. Kasımpaşa maçında Cicaldau'nun midesinden rahatsızlanıp oyundan çıkması ve Feghouli, Babel, Mustafa üçlüsünün düşük performansı puan kaybını getirdi..
Buna karşın Galatasaray'ın orta sahası sertlik anlamında 4 Büyükler'in en zayıfı.. Taylan da, Berkan da, Cicaldau da bu bölgede kesici olarak zayıf isimler.. Donk'un gönderilmesi, Gedson ve Seri'nin henüz alınamamış olması milli maç arasına biraz huzursuz girilmesine neden oldu.. Tabii bir de artık suyu çıkan Oğulcan konusu.

Trabzonspor'un oyunu çok gelişti.. Gervinho, Cornelius ve Bruno Peres sakatken Giresunspor'u yenmek, Roma'daki moral bozukluğunun ardından lige üçte üçle başlamak adına çok önemliydi.. Milli maç arasından sonra sahasında Galatasaray'la oynayacak Trabzonspor da çok iyi kadro kurdu ve Emre Akbaba ile final yapmak istiyor.

Bu sezon 4 takıma da eşit şampiyonluk şansı tanıyorum.. Ve 38 hafta sonunda 4'üncü olacak takımla 5'inci arasında en az 15 puan fark olacağı düşüncesiydeyim.. Daha 3 haftada 5 teknik direktörü yiyen sistemden istikrarlı beşinci bir takımın çıkması çok zor gözüküyor çünkü.

Hakem yönetimlerinin ise geçen sezona göre daha olumlu olduğunu görüyoruz.. Ayrıca Nihat Özdemir'in EURO 2020 sonrası Serdar tatlı'ya ilettiği, "Biz de VAR'ı böyle kullanalım.. Çok fazla devreye girip hakemleri ters köşe yapmasınlar.. Ayrıca bekleme süresi bizde de çok kısa olsun" isteği iyi uygulanıyor gibi.

Tabii derbiler başladıktan sonra neler olacağını hep beraber göreceğiz.

30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutlar, herkese iyi haftalar dilerim.

YORUMLAR

  • 0 Yorum