ALTAN TANRIKULU

ALTAN TANRIKULU


Edin Dzeko'lu yeni oyun...

28 Ocak 2024 - 22:40 - Güncelleme: 29 Ocak 2024 - 00:25

Rakibe pozisyon vermeden ama zor kazanılan bir maçtı Ankaragücü karşılaşması.. Maç bitimi İsmail Kartal transferler, sistem, oynamayan oyuncular ve gol atmada yaşanan zorluk hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Fenerbahçe sadece Süper Lig'in değil, tüm kulvarlar dşünüldüğünde Avrupa'nın en golcü takımı.. Buna karşın oyun içinde sıkımalar yakadığı da açık.

Bu sorunu çözmek için Edin Dzeko'nun rahatlayacağı bir oyun tarzına ihtiyaç var.. Diziliş ve sistem değiştirmeden bu olur mu biraz inceleyelim.

Takımda ön alanda en etkili oyunculardan biri Michy Batshuayi.. Pas dağıtımında önemli rol oynayan ve fiziği ile arkadaşlarına koşu yollarını açan ise Edin Dzeko.

Bu iki santraforu yan yana oynatabilmenin bazı avantajları var.. Özellikle de Ankaragücü tarzı fazla hücuma çıkmayan ya da çok adamla çıkamayan takımlara karşı.

Fred'in sakatlığında takımdaki orta alan dizilişi Krunic - İsmail - Szymanski şekline dönüştü. Oysa; İsmail ya da Krunic kulübeye çekilip, Tadic - Cengiz kanatlarının ortasına en uca Batshuayi yerleştirilebilir.. Belçikalı forvetin hemen arkasındaki Szymanski daha geriye çekilip o bölgede Edin Dzeko oynayabilir.


Tam bir 4-4-2'den bahsetmiyorum.. Daha çok 4-1-3-1-1'e benzeyen bir diziliş. Fenerbahçe'yle oynayan takımların artık kanatları iyi kapatıp Dzeko'yu ceza alanı içinde yalnız iyi marke etmeye başlamaları göze çarpıyor.

Buna karşı önlem olarak Batshuayi'nin mutlaka daha çok süre alması veya onbir başlaması gerekiyor.

İkinci alternatif ise Dzeko'nun tıpkı İrfan Can kahveci gibi birkaç maç dinlendirilmesi...
XXX
Fenerbahçe'nin üst üste oynadığı maçların sadece birinde puan kaybı yaadığı için başarılı gözükebilir.. Oysa Galatasaray çok daha eksik bir kadro yapısı ve iki - üç bölgede devşirme oyuncularla bu bölümü kayıpsız atlattı.

Sarı-lacivertli takım şampiyon olmak istiyorsa rakibinin yaptığı gibi tüm iç saha maçlarını kazanmalı ve dışarıda da çok çok az puan kaybı yaşamalı.

Galatasaray'ın Sparta Prag maçlarını oynayacağı Şubat ayı benim açımdan şampiyonluğun kader ayı.

Fenerbahçe o dönemi kayıpsız geçerse rakibinin yaşayacağı olası puan kayıpları nedeniyle Şubat ayını 4-5 puan önde bitirebilir.

Bu kadronun hakkı da zaten bu... Çünkü Fenerbahçe sadece bu sezonun değil, tarihinin en güçlü kadrolarından birini kurdu.

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Ali Eren
    2 ay önce
    Dzeko Szymanski ve Tadic’in son maçlarda gol atamıyor oluşu bence yorgunlukla doğrudan ilgili. Sıkışık bir takvim geride kaldı. Dinlendikten sonra mutlaka eski formlarına döneceklerdir. Yazıda bahsedilen formasyona dönülürse orta sahanın çok dirençsiz kalacağını düşünüyorum.