ALTAN TANRIKULU

ALTAN TANRIKULU


Erol Bulut oyuncularına ne dedi?

03 Ekim 2020 - 23:21 - Güncelleme: 03 Ekim 2020 - 23:57

Rize maçında kaçan bir penaltı ve atılan iki gol… Hatayspor karşısında Gökhan’ın direkten dönen kafası.. Galatasaray derbisinde yine Gökhan’ın az farkla auta giden kafa vuruşu.. Karagümrük karşısında Lemos’un direğe takılan kafası ve Samatta’nın sarı-lacivertli formayla attığı ilk gol...
 

Dört maç, uzatmalar hariç toplam 315 dakika.. Fenerbahçe’nin bulduğu 3 gol ve gole en çok yaklaştığı dört pozisyon.

Bu 7 akının tamamı duran toplardan geldi.. Bunun dışında Fenerbahçe’nin organize olarak geliştirdiği atak hemen hemen yok gibiydi.

Erol Bulut il 3 haftayı lider kapatan Karagümrük karşısına çıkartılabilecek en hazır takımla çıktı aslında.. Sağlam ve rakibe az pozisyon veren bir savunma dörtlüsü, iyi pas yapan tecrübeli bir orta saha ve sürekli yer değiştiren forvet üçlüsü vardı sahada...

Lemos’un direkten dönen kafası, Samatta’nın santrafor golü ve Altay’ın Sabo’nun kafasının üzerinden son anda dokunduğu top ilk yarının kısa bir özetiydi.

Valencia iyi bir transfer tercihi olduğunu sürekli adam eksiltip dikine oynayarak gösterdi.. Sosa kaleye uzak oynamakta ısrarcıydı yine.

Thiam topla az buluşurken, Samatta önemli dip koşuları yaparak Karagümrük savunmasının dikkatini dağıttı.

İkinci yarıda roller değişti.. Oyunun kontrolü Karagümrük’ün eline geçti.. Pas oyunuyla Fenerbahçe’yi hataya zorlamaya başladılar.. Bu bölümde belki de oyunun tek olgun atağını geliştiren sarı-lacivertli ekip Sosa’nın akıl dolu ortası ve Samatta’nın yere doğru yaptığı klas kafa vuruşuyla ikinci golü buldu.

2-0’ın ardından Sosa ve Samatta’yı oyundan aldı Erol Bulut.. Fenerbahçe seviyesinde olmayan Tolga Ciğerci ve fizik olarak yetersiz Cisse sahadaydı.

Karagümrük ise Aatıf, Mevlüt, Ramazan, Jimmy Durmaz gibi büyük takım tecrübesi olan oyuncularla maça tekrar ortak oldu.

Lemos’un iki büyük hatasından gelen iki penaltı ve 10 kişi kalmanın ardından Fenerbahçe’yi ayakta tutan isimler başta Altay daha sonra Gökhan ve Gustavo’ydu.

Karagümrük maçının kazanılması çok önemliydi.. Ama Erol Bulut’un bu maçtan çok önemli dersler çıkartması ve oyuncu değişikliklerinde daha dikkatli olması lazım.

Perotti’nin de transfer edilmesinin ardından kadro zenginliği çok arttı.. Ama 2 gol atan Samatta ve takımın beyni Sosa’yı oyundan almak gibi hataların artık yapılmaması gerek.

Erol Bulut bu maçtan önce rakibi analiz ederken oyunculardan iki şey istedi.

İlki savunmayı önde kurarak orta sahanın yükünün azaltılması.

İkincisi ise orta saha ve forvetteki 6 oyuncunun önde pres yaparak rakibin olgun atak kurmasını önlemekti.

Bu oyun yapısını oturtmak zaman ister.. Ama görünen zengin hücum opsiyonlarına karşın Fenerbahçe’nin hala kontrollü futbolu tercih ettiği.

Perotti takıma girip Valencia’nın fizik durumu daha da iyileştiği zaman Fenerbahçe çok iyi bir takım olacak...

Hazırlık maçında Fenerbahçe’yle 2-2 berabere kalırken Sabo, Darri, Ndao üçlüsüyle önemli ataklar geliştiren Karagümrük bu kez sahaya 11 yabancıyla çıkmıştı.

İtalya Milli Takımı görmüş kaleci Viviano, kaptanlık verilen büyük usta Biglia, 3 sezon önce Ligue 1’de fırtına gibi esen Salibur takıomın kalitesini arttırmıştı arttırmasına ama ortaya uyum sorunu da çıkmıştı.

Bir penaltı golü bulup birini de kaçıran Sabo takımın en iyisiydi.

Hakem Uğurlu ise hem verdiği penaltılarda hem de gösterdiği kartlarda doğru düdükler çaldı.

Fenerbahçeli oyuncuların maçtaki performansını değerlendirmeye geldi sıra..

Altay (9) - Gökhan (7), Lemos (4), Tisserand (6), Caner (6.5) - Gustavo (7), Ozan (6) (dk.58 Mert Hakan 5), Sosa (7) (dk.74 Tolga 4) - Thiam (5) (dk.58 Sinan Gümüş 5), Samatta (8.5) (dk.84 Cisse 5), Valencia (7)

YORUMLAR

  • 4 Yorum
  • Mehmet Uysal
    3 yıl önce
    Lemos'a verdiğiniz (4)'e takıldım. Bence ve birçoklarınca da daha fazlasını haketmişti... Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Merak ettim doğrusu....
  • Orhan meydanoglu
    3 yıl önce
    Harika bir analiz yorum trbrik ederim...
  • Ali Nuthan
    3 yıl önce
    Fenerbahçenin ikinci golü bulmasından itibaren hakemin çalmadığı düdükler ne olacak.
  • nihat arıkan
    3 yıl önce
    Altan bey erol hocaya gümüş ile zümrüt yer değiştiremez dk 73