ALTAN TANRIKULU

ALTAN TANRIKULU


Erol Bulut'un B Planı devreye girdi

05 Eylül 2020 - 22:56 - Güncelleme: 05 Eylül 2020 - 23:28

Fenerbahçe’nin bu sezon çözmesi gereken en önemli sorun için Sivasspor karşılaşması harika bir test maçı oldu.

Sarı-lacivertli ekip; tüm baskı kurarak oynayan büyük takımların karşılaştığı ilk golü atma konusunda önce A Planı’nı, ardından B Planı’nı deneyerek değerli bir galibiyet daha aldı.

Değerli galibiyet

Doğrusunu söylemek gerekirse zayıf takımlara karşı alınacak gollü galibiyetlere oranla Sivasspor gibi geçtiğimiz sezonun en önemli ekiplerinden birisi karşısında zorlanarak galip gelmek çok daha değerliydi.

Erol Bulut Antalyaspor’u farklı yenen ilk onbirden sadece Harun ve Jailson’u kenara alırken, Altay ve Tolga Ciğerci’yi sahaya sürmüştü.

Hücumlar Caner’le başlıyor

Hücuma kalkışlarda sağ kanat yerine sol kanadı kullanmayı tercih eden Fenerbahçe’de Caner Erkin en önemli atak başlangıç noktası olarak dikkat çekiyor.. Tecrübeli sol kanat; frikikten attığı golün dışında tüm korner ve serbest vuruşları kullandı.. 5 tehlikeli orta yaptı ve bunların 3’ü Fenerbahçeli oyuncularla buluştu.

Sinan Gümüş’e tam not

Caner dışında günün en hareketli ve yararlı oyuncusu Sinan Gümüş’tü. 26 yaşındaki Sinan her iki kanadı da olumlu kullanırken arkadaşlarına attığı gollük paslarla dikkat çekti. Ayrıca ilk yarının son anlarında sol çarprazdan çektiği şutu Sivasspor kalecisi Ali son anda kurtardı.

Valencia devrede

Erol Bulut’un önümüzdeki Cuma günü Rize’de oynanacak ilk lig maçına Frey-Thiam ikilisiyle mi yoksa Thiam-Enner Valencia düzeniyle mi çıkacağı da bu maçla şekillendi sanırım.

Frey çok iyiniyetli ama kapasitesi sınırlı bir oyuncu.. Fiziğini kullanarak, boğuşarak yanındaki forvete iyi koşu yolları açıyor.. Buna karşın bir forvetin sahip olması gereken en önemli unsur, yani gol vuruşları ve gol sezgisi açısından oldukça zayıf bir oyuncu.

Thiam partnerini buldu

Thiam’ın Kasımpaşa’daki başarısında Koita’nın da büyük etkisi vardı.. Dolaşarak oynayan iki hareketli forvet Kasımpaşa’yı sırtlamıştı.

Enner Valencia da Thiam’ı rahatlatacak bir stile sahip.. Her iki kanada gidiyor ve stoperleri ceza alanının dışına taşıyor.. Eğer Thiam Valencia’nın boşalttığı yerlere iyi sızarsa Antalyaspor maçında olduğu gibi gollerine devam eder.

Erol Bulut’un önemli bir tercihi de kalede Harun’un yerine Altay’a yer vermesi oldu.

Kale Altay’a yakın

Antalyaspor maçında iyi bir oyun çıkartan Harun Altay’a oranla daha tecrübeli.. Buna karşın Erol Bulut iyi bir rekabet ve “İyi olanın oynayacağı” bir kale oluşturmaya çalışıyor.. Altay yan top zaafı olan bir isim.. Sivasspor maçında rakibin çok etkili olamaması ve sadece 1 kez isabetli gol girişimi yapması yüzünden kendisini fazla gösteremedi.. Buna karşın Rize’de kalede olmaya daha yakın duruyor.

Sivasspor’un işi zor

Sivasspor’un işi geçen yıla oranla çok daha zor olacak.. Takım olarak savaşan bir yapıları var.. Ama Mert Hakan, Emre Kılınç, Fatih Aksoy, Fernando gibi takımın en önemli isimlerini kaybetmiş durumda.. Rıza Çalımbay’ın etkisiyle yine her maçta çok koşacak ve çok mücadele edeceklerdir.. Kalite düştüğü içinse geçen yılki dereceye yaklaşmaları çok zor gözüküyor.

Tüm maçlarda yaptığımız gibi Sivasspor karşısında mücadele eden oyuncuları da notlayalım:
Altay (6) – Gökhan Gönül (6), Sadık (6), Serdar Aziz (6) (dk.83 Lemos 5), Caner Erkin (7.5) – Tolga Ciğerci (6) ,  Gustavo (6) – Sinan Gümüş (7) (dk. 64 Jailson 5.5), Deniz Türüç (5.5), Thiam (6) (dk.84 Oğuz Kağan 5) – Frey (5.5) (dk.64 Enner Valencia 5.5)

YORUMLAR

  • 0 Yorum