ALTAN TANRIKULU

ALTAN TANRIKULU


Fenerbahçe yarışa tekrar ortak oldu

23 Aralık 2020 - 23:00 - Güncelleme: 23 Aralık 2020 - 23:35


Yine direkten dönen bir duran top.. Yine rakibin önüne düşen bir top.. Ve yine ilk 10 dakikada yenen bir gol...

Fenerbahçe'nin depresif dönemlere girmesine neden olan daha önceki yenilgilerde olduğu gibi Başakşehir de rahat bir golle başladı maça. Ardından oyunun kontrolünü de eline geçirdi.

Luiz Gustavo'nun Hasan Ali'ye yaptığı faul sonrası sarı kart görmesi, ardından VAR uyarısı ve hakem Bahattin Şimşek'in görüşünü değiştirmemesi maçın önüne geçen karardı.. Çoğu kişiye göre oyunun kırılma anıydı.

Oysa Başakşehir'e farklı bir açıdan bakabiliriz. 1-0 öne geçmiş, karşısındaki Fenerbahçe son 3 iç saha maçını kaybetmiş, 8 önemli yıldız oyuncusu yok.. Ayrıca Sosa, Gökhan, Cisse de yedek.

Bu ortamda 11'e 11 maç 2-1 Fenerbahçe'nin lehine döndü.. Bu kez Fenerbahçe'nin Gustavo ve Thiam'ın pozisyonlarında penaltı bekleyişi oldu.

Ardından gerilim arttı ve kısa sürede Başakşehir hem 9 kişi kaldı hem de Okan Buruk tribüne yollandı.

Başakşehir ilk 4 hafta gol atamamış ve sadece 1 puan alabilmişti.

Son 5 hafta aldığı puan 2.. Yediği gol 13.. Bu pencereden bakıldığında Fenerbahçe'nin galibiyetini tamamen hakeme bağlayan Başakşehir camiasının da şapkasını önüne koyup düşünmesi gerek.

Erol Bulut'un sürpriz bir onbirine, 1-0'lık skor avantajına ve önemli yıldızlarının takımda oluşuna karşın Başakşehir geçen sezonki görüntüsünden çok uzaktı.. Tıpkı Beşiktaş ve Gaziantep karşısında olduğu gibi.

Fenerbahçe cephesinde ise durum farklıydı. Camianın morali bozuk, enerjisi negatifti.. Bu ortamı tersine çevirmek için oyuncular çok mücadele etti.. Çok iyi oynamadılar.. Ama geri düştükleri andan bile başta Caner olmak üzere tüm güçlerini sahaya yansıttılar.

İlk golde Volkan Babacan'ın, ikinci golde ise Martin Skrtel'in zamanlama hataları vardı. Visca gibi önemli bir ismin olmayışıyla rahatlayan Caner sol önde çok iyi işler yaptı.

Tisserand attığı golle son iki maçın negatif enerjisinden kurtuldu.. Altay çok kritik anda çok kritik kurtarış yaparak galibiyette etkili oldu.

Ozan'ın yokluğunda orta sahada yer alan Mert Hakan çok çalıştı ve güzel bir gol attı. Thiam da hem enerjisini sahaya yansıttı hem de bir asisst üretti.

Hakem Bahattin Şimşek için büyük bir eleştiri yumağı oluştu.. Özellikle Başakşehir cephesi maçın kaybını tamamen hakeme yükledi.. Bu ortamda maçın teknik - taktik yönleri de geriye düştü.

Başakşehir buradan toparlayıp şampiyonluk yarışına tekrar dahil olabilir mi bilemem.. Ama Fenerbahçe için artık yarış yeniden başladı.. Savunmada daha dikkatli olup bundan sonraki haftalarda kolay gol yeme hastalığından kurtulamazlarsa işleri yine zora girer.

Maçın adamı: Caner Erkin
Maçın kader anı: Gustavo'nun sarı kart görmesi
Maçın hatası: Volkan Babacan'ın ilk golde topu Nazım'ın önüne düşürmesi
Maçın hayal kırıklığı: Okan Buruk

YORUMLAR

  • 0 Yorum