ALTAN TANRIKULU

ALTAN TANRIKULU


Ferdi'ye tebrik, Zanka'ya uyarı

19 Ağustos 2019 - 23:42 - Güncelleme: 20 Ağustos 2019 - 00:01

Maçın başlamasını beklerken skorun da farklı olacağını düşünüyordum..

Tarihinde oynayacağı ilk Süper Lig maçında Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Gazişehir Gaziantep kalecisi hariç tamamen yabancı futbolcularla çıkıyordu maça.. Üstelik henüz takıma ve Türkiye'ye tam alışamamış oyuncularla..

Fenerbahçe hazırlık maçlarında çok da iyi sonuçlar almamıştı ama çok güçlü rakiplerle kendini test etmişti..

Buna karşın kadronun kaliteli oyunculardan kurulu olması ve rakibin zaafları sarı-lacivertli takımı farka götürdü..

Fenerbahçe'nin en önemli oyun kurucusu Emre'ye 73 dakika, daha sonra da Tolga Ciğerci'ye maçın sonuna kadar hiç baskı yapmayan ve rahat oyun kurma şansı veren Gazişehir farklı yenilgiyi de kabullenmiş oldu..

Vedat Muriqi'in fizik üstünlüğü ve mücadeleci oyunu ile Kruse'nin futbol aklı birleşince sarı-lacivertli takım hücumda kolay pozisyon buldu..

Sakatlanana kadar çok iyi oynayan Moses, sürekli bindirme yapan Dirar ve oyuna girdikten sonra iyi performans gösteren Ferdi ilk maçın öne çıkan isimleri oldu.

Emre Belözoğlu 38 yaşına karşın oyunu iyi yönlendiren, gerektiğinde adam geçen, sürekli boş alana kaçan ve gol pasları veren bir oyuncu olarak mevkinde Türkiye'nin en iyilerinden biri olduğunu bir kez daha gösterdi.

Ozan için çok konuşmak gereksiz.. İyi futbolcu, genç futbolcu, mücadeleci futbolcu.. Basit oynadığı sürece çok yararlı.. En önemli katkısı takım kontratağa yakalanmadan presle rakipten topu kapması..

Altay'ı test edeceğimiz bir maç olmadı..

Jailson çok iyi hareketler yaptı, akıllı oynadı, ataklar kesti ama bir dikkatsizlikle Muğdat'a top kaptırdı.. Bu tür hareketler onun bölgesinde asla yapılmamalı..

Ve Zanka.. Açık söyleyeyim Fenerbahçe seviyesinde görmedim onu.. İlk kez seyrettiğim bir futbolcu.. Ancak çok ağır.. Serdar Aziz'i kesebileceğini düşünmüyorum.. Yeni transferdir, Danimarka Milli Takımı'nda oynuyor, düşüncesiyle takımda bir süre daha yer bulabilir.. Ama ciddi rakipler, hızlı forvetler karşısında çok açık verir..

Emre'nin yerine oyuna giren Tolga Ciğerci'nin stoperde Zanka'dan çok daha yararlı olacağını söyleyebilirim.. Ersun Yanal forma dağıtma konusunda adaletsizlik yapmazsa Zanka'nın yedek kulübesinden çıkması zor görünüyor..

İlk maçın öne çıkan isimlerinden biri de Rodrigues'di.. Çok istekli, süratli bir oyuncu.. Ancak sadece golü düşünüyor.. Biraz daha sakin oynaması gerek.. Deniz Türüç onun ve Ferdi onun kadar süratli değiller ama skoru değiştirecek akla ve sakinliğe sahipler..

Başakşehir maçının da Fenerbahçe için çok zor olacağı düşüncesinde değilim.. Karşısında geçen sezonki takım olmayacak.. Emre Başakşehir'in tüm şirelerini biliyor.. İrfan Can cezalı.. Forvetleri etkisiz..

Fenerbahçe'nin elinde ise süratli ve golcü bir takım var..

Asıl zor maç, Trabzonspor'a karşı olacak..

YORUMLAR

  • 0 Yorum