ALTAN TANRIKULU

ALTAN TANRIKULU


Frankfurt öncesi 3 isme, 3 kritik uyarı!

12 Eylül 2021 - 22:48 - Güncelleme: 13 Eylül 2021 - 01:21

Sivasspor'a Kadıköy'de kaybedilen maç; geçen sezon yapılan tüm olumlu hamleleri silip götürmüş, taraftar ve Yönetim büyük hayal kırıklığı yaşamıştı.. Bu hayal kırıklığı Emre Belözoğlu'nun gönderilmesine, yeni bir projenin hayata geçmesine neden oldu. Artık Vitor Pereira dönemi var Fenerbahçe'de.. İyi başlangıç, üst üste kazanılan 5 resmi maç ve ligde henüz gol yemeyen bir takım.

Bütün bunlara bakıldığında ve rakip Sivasspor'un önemli 4 oyuncusunun sakat ya da cezalı oluşu Fenerbahçe'yi favori konumuna getirmişti.. Bir de Osayi'nin erken gelen golüyle hem takım hem taraftar rahatlamış maç, "kolay çözülecek" bir havaya bürünmüştü.

İşte tam o an bir kalecinin asla yapmayacağı bir hataya düştü Altay Bayındır.. Gustavo'nun kendisine verdiği geri pasında Pedro Henrique'i çalımlamaya kalkıştı ve penaltıya neden oldu.

Oysa bir gün önce takım olarak Beşiktaş'ı seyretmemiş miydi Altay? Abdülsamed'in aynı şekilde yaptığı hatayla Batshuayi'nin futbol yaşamının en ilginç gollerinden birini atışını görmemiş miydi? Muslera'nın PSV faciasında başrole çıktığı maçı izlememiş miydi?

Tüm bunları izleyen, gören ve yaşayan bir kaleci nasıl olur da o geri pasında rakip forveti çalımlamaya kalkar? Ve nasıl olur da ritmi iyi giden bir takımı bir anda frenler?

Altay'ı severim.. Ama yaptığı hata çok ama çok önemli bir hata.

O yüzden Frankfurt deplasmanı öncesi ilk uyarım Altay'a.. Konsantrasyondur kaleciyi kaleci yapan, sosyal medya paylaşımları değil güzel kardeşim.. Büyük bir kaleci olacaksın.. Bu yolda hatalar da olur.. Ama dünyanın zirvesine doğru yürüyen Karius'un bir maçla nasıl yok olduğunu unutma.. Ve sadece işine odaklan.

İkinci uyarım İrfan Can'a.. Bu nasıl bir sakatlık geçmişi İrfan? Sivas'la kader maçına çıkıyor takım, 10. dakikada adelen atıyor.. Şampiyonluk gidiyor, hoca değişiyor ama sen değişmiyorsun.. Yine aynı rakibe karşı oyuna girip 14 dakika sonra yine sakatlanıyorsun.. Doktorunu mu değiştireceksin, farklı bir fizik tedavi yöntemi mi uygulayacaksın bilmiyorum.

Ama senin bu kulübe maliyetin son 5 yılın en önemli maliyetlerinden biri.. Mesut'tan bile fazla.. O yüzden artık toparlan ve iyice iyileşmeye bak.. Oynayacağı ligin, Avrupa'nın en sert ve acımasız oyuncularının oynadığı lig.. Bu lig; hakemlerin negatif futbola en çok porim tanıdığı lig.. O yüzden fiziki olarak bir an önce hazır hale gel.

Son uyarım Vitor Pereira'ya.. Caner'i istemedin.. Olabilir.. Ama elinde Caner olsa, üçlü stoperin sağı ve solu çok kuvvetli olacaktı.. Sivas 11 orta yapmış, Fenerbahçe 22.. Hani o kadar çok orta olmayacaktı? Bir tane isabetli ve pozisyon yaratan bir orta var mı?

Frankfurt karşısında takımın fizik gücü çok yüksek olmalı.. Meyer, Berisha, Valencia, Rossi gibi adam eksilten oyuncuların yanında mutlaka Mert Hakan'a şans ver.. Mesut'a güven.. Mesut'u az-çok tanıdıysam, kendisine güvenen teknik adamı zirveye çıkartır.

Ama kendini tam olarak anlamayan teknik adam içinse zor bir oyuncu rolüne bürünebilir..
Unatma; bu senin ikinci Fenerbahçe maceran.. Van Persie, Nani, Diego gibi büyük oyuncuların yok ama Mesut Özil'in var.. İşinde mesut olmak istiyorsan, Mesut'u mutlu et..
Benden uyarması.

Futbolun öldüğü dakikalar...

Sivasspor'un bereberlik golünü bulduktan sonra ikinci yarıda ortaya koyduğu futbol Fenerbahçe'den iyiydi.. Ama başta Fajr olmak üzere birçok oyuncusunun sürekli yere yatması, sürekli maçtan çalmaları hoyş değildi.. En az 10-12 dakika uzatılması gereken maç ise 7 dakikalık uzatmada kaldı.. Oysa bir oyuncu değişikliğinde 3, bir sakatlıkta 2 dakika durmuştu oyun.. TFF bu konuda mutlaka adım atmalı.. Çünkü insan bir gün Premier Lig, Bundesliga falan izleyince kendi liginden soğuyor.. Bizden söylemesi.

Sivasspor'u da kutlarım.. Yorgun,, moralsiz ve eksik olmalarına, erken gol yemelerine karşın oyunda kaldılar.. Hatta daha net pozisyonlar buldular.. Kayode, Leke James, Apindangoye gibi isimleri takıma katıldığıda daha iyi olacaklardır.. Kayserispor'dan transfer Brezilyalı Pedro Henrique ise sahanın en iyisiydi.

Beşiktaş - Malatyaspor ve Trabzonspor - Galatasaray maçlarını da dikkatle izledim.. Beşiktaş hem pas oyununda hem de savunma sertliğinde ligin en iyisi.. Şu an en hazır takım durumunda.. Dortmund maçında Vida ve Alex Teixeria gibi önemli isimler olmayacak.. O yüzden iç sahada olmasına karşın 1 puan önemli diye düşünüyorum.

Trabzonspor'da Abdullah Avcı neden Abdülkadir gibi 1 yıldır geri gitmiş bir oyuncuyla başladı bilmiyorum.. Ama 2-0'dan dönmeyi başarmaları ogansif güçlerini gösteriyor..
Galatasaray önde çok çabuk, hareketli ve akıllı oyunculardan kurulu.. Madem iyi savunma yapamıyorsun ve kapanarak oynayamıyorsun, o zaman öndeki oyuncularını sahada tutmalı Fatih Terim.. Maçın kader anı da Morutan'ın çıkıp Aytaç'ın girdiği andı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum