ALTAN TANRIKULU

ALTAN TANRIKULU


Fred'li, Cengiz'li, Livakovic'li yeni onbir

15 Ağustos 2023 - 20:51 - Güncelleme: 16 Ağustos 2023 - 00:38

Trendyol Süper Lig'in ilk hafta maçları bitti.. Kazanması beklenen takımlardan sadece Galatasaray Kayseri'de puan kaybı yaadı.. Şampiyonluğun diğer adayları zor da olsa 3 puanla kapattı ilk haftayı. İlk haftanın ardından, transferler de olanca hızıyla sürerken Üç Büyükler'in 13 Eylül'den sonra sahayı çıkmasını beklediğim onbirlerine bugünden başlayarak üç gün üst üste bir göz atalım.

Önce Fenerbahçe...

Sarı-lacivertli takım İsmail Kartal yönetiminde maçlara baskılı ve iyi başlayan, pas yapan ve kanatları iyi kullanan bir ekip görünümü verdi.

Tecrübeli teknik adam, Maxim'in kırmızı kartı ve Osayi'nin sakatlanmasının ardından takımdaki en uyumlu ikili olan Ferdi - Tadic hattını bozdu.. Hücumda yetersiz Osterwolde'yi sola alarak rakibin rahatlamasını sağladı ve maçı kaçan penaltıyla birlikte zora soktu.

Cengiz ve Fred'in gelişi taraftarı motive ederken sarı-lacivertli takımın Livakovic ve Krunic'i de renklerine bağlaması an meselesi.

Takımın transfer dönemi bittikten sonra ideal kurgusunun u şekilde olmasını bekliyorum: Livakovic - Mert Müldür, Djiku, Becao, Ferdi - Krunic - Cengiz, Fred, Szymanski, Tadic - Dzeko.

Avrupa Kupası maçlarında Mert Müldür'ün yerinde daha çok Osayi Samuel'i izleyebiliriz.. 
İrfan Can Kahveci, Mert Hakan, Ryan Kent, İsmail Yüksek, Batshuayi, Zajc, Serdar Aziz, Samet Akaydın, İrfancan Eğribayat, Luan Peres, Umat Nayır, Emre Mor ve Crespo'nun onbir için büyük bir rekabete girmeleri olası.

Gustavo, Arao, Serdar Dursun, Burak Kapacak ise kiralık da olsa takımdan ayrılması muhtemel isimler.. King için benim gibi İsmail Kartal'ın da kararsız olduğunu düşünüyorum.
 

XXX

Başkan Ali Koç'un da söylediği gibi transfer döneminin kapanmasına yakın önemli bir yıldız alınma ihtimalini de bir köşeye yazalım.

Yarın: Galatasaray

YORUMLAR

  • 0 Yorum