ALTAN TANRIKULU

ALTAN TANRIKULU


Geç olsun ama gol atan bir golcü alınsın

23 Ağustos 2021 - 00:58 - Güncelleme: 23 Ağustos 2021 - 01:34

Antalyaspor geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında Sivasspor'la birlikte en zor gol yiyen takımdı.. Bu özelliği sonucu 6 maçta hiç gol yemeden Türkiye Kupası finaline yükselmişlerdi. Bu sezon da Ersun Yanal'la birlikte, takım savunması en büyük silahlarıydı. Ama bu kez Pereira'nın da silahı takım savunmasıydı.

Vitor Pereira Fenerbahçe'deki ilk döneminde de hem savunma hem de hücumda önemli işler yapmıştı.. UEFA Avrupa Lig'nde; Ajax, Celtic, Molde grubundan çıkmış, Lokomotiv Moskova'yı elemiş, Braga'yı yenmiş, ama rövanşta o unutulmaz hakem performansıyla kupaya veda etmişti.

Pererira bu kez daha farklı bir anlayışla yola çıktı Fenerbahçe'de.. Savunmadaki bireysel hataların şampiyonluğu kaybettirdiğini gördü ve üç stoperle oynamaya başladı.. Sarı-lacivertli ekip bu sezon 3 resmi maçını da gol yemeden kazanmayı başardı.

Antalyaspor maçında tribündeydim.. Çok uzun süre sonra statta maç seyrettim.

Fenerbahçe taraftarı golün 89. dakikada gelmiş olmasına karşın asla negatif bir hava estirmedi takım üstünde.. Sonuna kadar destekledi ve önemli bir gelişme.

Muhammed ve Ferdi'nin bulunduğu sol kanat savunmada yine birkaç hata yaptı.. Ama Kim'in gelişiyle birlikte Szalai'nin sola kayması takımın savunmasını da güçlendirdi. Tisserand da geçen sezonun aksine özgüveni yerine gelmiş bir şekilde çok iyi bindirmeler yapıyor ve topu daha olumlu kullanıyor.

Gustavo - Sosa ikilisi rakibi karşılamakta çok başarılıydı.. Sosa'nın biraz daha final pası üretmesi gerekirdi.. Ya da genç Alper'in 89. dakikada yaptığı gibi etkili bölgede adam eksiltip gollük aakın geliştirmesi lazımdı.. Sosa büyük tecrübe ama geçmişe oranla skora katkısı hayli azalmış durumda.

Samatta'yı çıplak gözle ilk kez izledim ve televizyonda görmediğim şeyleri de fark ettim.. Tanzanyalı forvet pres dahi yapma isteğinde değildi. Osayi kaleci Boffin'in üzerine doğru koşu yaparken Samatta orta alana doğru ilerliyordu.. "Zararın neresinde dönülürse kardır" mantığıyla Gent'e uygun bir ücretle gönderilmesi Fenerbahçe'nin yeni bir transfer yapmışcasına rahatlamasına yol açacaktır.

Mesut ve Valencia'nın içinde bulunduğu ikinci golün hazırlanış şekli de önemliydi.. Mesut ofsayta düşmeden ters bir koşu yaptı ve Valencia'ya boş kaleye golü attırdı.. O anda Mesut'un arkasında koşu yapanın Samatta değil de Valencia olması zaten aradaki kalite ve futbol aklı farkının da göstergesi.

Bir golcü, bir kanat forvet ve bir sol kanat almak için girişimlerini sürdüren Fenerbahçe'de öne çıkan isimler Sörloth, Kolosinac, Dembele ve Bakambu.. Pereira ilk önbirde oynayacak kalitede 4 isim istiyor.. Yönetim bu yıldızları takıma kazandırmak için çaba sarf ediyor.

Perşembe günü Helsinki'de gereken sonuç alınıp UEFA Avrupa Ligi gruplarına kalınırsa sarı-lacivertli ekibin kazasına en az 8-9 milyon euro civarında bir paranın girmesi garanti olacak.. O yüzden Yönetim'in bu sezon daha önceki "golcü transferi" hatalarına düşmeden, geç de olsa çok kaliteli ve tartışılmayan bir ismi Pereira'ya sunması gerek.

Çünkü Portekizli teknik adam çabası ve cesaretiyle bütün Fenerbahçe camiasının güvenini kazanmış durumda ve iyi 4 transferi hak ediyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum