ALTAN TANRIKULU

ALTAN TANRIKULU


İkinci Kocaman dönemi başlıyor

14 Mart 2017 - 00:33

Fenerbahçe adına bu sezon çok önemli iki hedef var futbolda.. Türkiye Kupası'nı kazanmak ve ligde ilk ikiye girmek.. Bu iki hedeften kupanın kazanılması daha olası.. Ligde ikincilik çok da kolay bir ihtimal değil..

Biz bu sezonu bir kenara bırakalım.. Ve önümüzdeki sezonla ilgili önemli iki gelişmeyi bir masaya yatıralım..

Çok büyük bir aksilik olmazsa 2017-18 sezonunda Fenerbahçe'yi Aykut Kocaman çalıştıracak.. 2009-2013 yılları arasında sportif direktör ve teknik adam olarak sarı-lacivertli kulüpte görev alan Aykut Kocaman yeni sezonla ilgili teklifi prensipte kabul etti. Taraflar resmi anlaşma yapmadı ama sözlü olarak gelecek sezon adına önemli adımlar attılar..

Aykut Kocaman'ın temel futbol prensibi takım oyununa dayanıyor.. Topu kazanmak ve kolay kaybetmemek adına mücadeleci oyuncuları tercih ediyor Kocaman..

Alex'le yaşadığı kriz hala akıllarda.. Ama Aykut Kocaman'ı irdelerken sadece Alex üzerinden düşünmek haksızlık olur.. Niang, Sow, Cristian, Andre Santos, Stoch gibi önemli isimler de Kocaman döneminde takıma kazandırıldılar.

Fenerbahçe Aykut Kocaman'ın 3 yıllık teknik direktörlük döneminde 1 şampiyonluk, 2 ikincilik elde etti. 29 yıl kazanılmayan Türkiye Kupası'nı iki yıl üst üste kazandı.. UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final oynayarak tarihinin önemli başarılarından birini elde etti.

Yaşanan 3 Temmuz sürecine, Yönetim'in yıpranmışlığına, birçok yıldız oyuncunun ayrılmasına karşın Fenerbahçe'nin Kocaman'la yaşadığı 3 yıl başarılı bir dönem olarak hatırlanacak..

Oynanan fútbol belki tam anlamıyla coşkulu ve tribünleri ayağa kaldıracak cinsten değildi.. Ancak o dönemde sonuç almak çok daha önde geliyordu Fenerbahçe için..

KALEDE HARUN OLACAK

İkinci Aykut Kocaman döneminde takımın yeniden yapılanması gerekiyor. Öncelikle Volkan Demirel'in sözleşmesi yenilenecek. Ancak Bursasporlu Harun çok büyük ihtimalle yeni sezonda Fenerbahçe'nin kalesini koruyacak.

Şu anda takımın menajerliğini üstlenen Hasan Çetinkaya yabancı transferlerinde kilit rol üstlenen bir isim.. Ve Çetinkaya Fenerbahçe'ye Kocaman'la birlikte gelmiş tüm operasyonları bu ikili birlikte yürütmüştü. Özellikle Fransa Ligi'ne çok hakim bir isim Çetinkaya..

Aykut Kocaman'ın eline önemli bir bütçe verilebilmesi adına Kjaer'in satılması gündemde. Van der Wiel, van Persie gibi isimlerin ayrılmasıyla maaş bütçesi de hayli çoğalacak.

Herkesin merak ettiği konu Lens'in durumu.. Advocaat yeni sezonda olmayacağına göre Lens'in tavrı ne olacak..

Bu konuda Yönetim'in elini rahatlatan gelişmelerin yaşandığı haberleri geliyor. Hollandalı yıldız Fenerbahçe'de kalmak istediğini Yönetim'e iletmiş durumda. Sarı-lacivertli yöneticiler de satı alma opsiyonuyla Lens'i 1 yıl daha kiralamak istiyorlar.

Sow, Emenike, Salih ve Stoch Kocaman'ın önem verdiği isimlerdi. Ancak zaman içinde o da bu kararlarını gözden geiçrecek. Emenike'nin yıpranmışlığı göz önüne alındığında kalması zor gözüküyor. Krasnodar'dan Smolov'la takası söz konusu diyenler var.

ÖMER ALİ VE MEHMET EKİCİ

Aykut Kocaman'la birlikte Ömer Ali Şahiner'in Fenerbahçe'ye gelme ihtimali yüksek. Konyaspor'da son dönemde Yönetim'le gerilim yaşayan Kocaman özellikle orta sahada bol alternatifli bir kadro istiyor..

Mehmet Topal, Josef, Ozan, Alper, Salih gibiisimlerin yanında Mehmet Ekici de gelecek sezon Fenerbahçe forması giyecek.

Kocaman forvette hızlı ve güçlü isimleri görmek istediğini her dönemde dile getiriyordu. Niang, Dia, Sow bu tarz oyunculardı. Önümüzdeki sezon için Fenerbahçe'nin forvet alternatiflerini de çoğaltacağını söyleyebiliriz.

SOW İÇİN KARARI KOCAMAN VERECEK

Kritik bir karar da Sow'u bekliyor.. Sezon başında Fenerbahçe Yönetimi Sow'u almak için özel çaba sarfetti.. Sow da Fenerbahçe'ye gelebilmek için büyük bir maddi fedekarlıkta bulundu. Ancak son 1 ayda yaşanan gelişmeler Sow konusunda Başkan Yıldırım'ı bıraz kırmış görünüyor.. Senegalli yıldızın sosyal medya hesabında bir Beşiktaş taraftarının "Bize gel" çağrısını beğenen tavır sergilemesi, uzun süredir 11'in dışında kalmasına neden oldu..

Buna karşın Yönetim Sow kararını da Aykut Kocaman'a bırakacak..

TUNCAY ŞANLI SÜRPRİZİ

Peki Aykut Kocaman'la Fenerbahçe arasındaki anlaşma ne zaman resmiyet kazanacak..

Kocaman uzun süredir emek verdiği ve Avrupa Kupaları'na kadar taşıdığı Konyaspor'un yıpranmasını istemiyor.. Ligler sona ermeden herhangi bir açıklama yapmak da istemiyor..

Fenerbahçe cephesi de bu konuda sessiz kalmayı tercih ediyor.. Bir yandan da Aykut Kocaman'ın isteği doğrultusunda bir kadro oluşturmanın temelleri atılıyor.

Bu arad Aykut Kocaman gibi Sakaryaspor'dan yetişen ve Fenerbahçe'ye gelen Tuncay Şanlı'nın da gelecek sezon teknik kadroda yer alacağı bilgileri geliyor.. Hatta Kuyt'ın bile teknik kadronun içinde olma ihtimali var..

Fenerbahçe'de yaşanan başka önemli gelişmeler de var.. Ama onları da bir sonraki yazımıza bırakalım..

YORUMLAR

  • 0 Yorum