ALTAN TANRIKULU

ALTAN TANRIKULU


İşi en zor isim Vitor Pereira!

17 Ağustos 2021 - 00:07 - Güncelleme: 17 Ağustos 2021 - 00:49

Avrupa Kupaları'ndaki eleme maçlarının ardından Süper Lig'in ilk haftasını geride bıraktık.. Ve beklentilerin doğrultusunda Dört Büyük takım da ilk maçlarını kazandılar.. 1-0, 2-0, 3-0 ve 5-1'lik sonuçlarla kapattılar 90 dakikaları...

Açık söylemek gerekirse Beşiktaş ve Trabzonspor çok daha hazır bir görüntü verdiler şampiyonluk mücadelesine. Hem farklı kazandılar hem de oyun olarak çok kolay gol pozisyonuna giden bir performans sergilediler.. Üztelik Beşiktaş'ta Alex Texeira ve Batshuayi gibi iki üst düzey skorer yoktu. Trabzonspor'da da Cornelius ikinci yarıda görev yaptı..

Galatasaray, Giresunspor deplasmanında kazanırken hem kulüp olarak hem de oyuncu topluluğu olarak rakibinden çok daha tecrübeli oluşunun karşılığını gördü.. Daha da farklı kazanabilirdi açıkçası...

Buna karşın Marcao'nun tüm dünyanın diline düşecek şekilde Kerem'e önce kafa atıp ardından tokatlaması yeni bir kriz başlattı.. Geçen sezon Yönetim'e karşı yaptığı imalı açıklamalar yüzünden Belhanda ile yollar ayrılmıştı.. Marcao krizinin de hem Randers deplasmanı öncesi nasıl çözüleceği büyük merak konusu.

''Samatta ile çıkmak zorunda kalacak''

Ve gelelim Fenerbahçe'ye... Sarı-lacivert bir kez daha sezon başlarken hücum hattına gerekli takviyeleri tam olarak yapamadı.. Üstelik öyle bir sakatlık furyası yaşandı ki, perşembe akşamı Kadıköy'de oynanacak HJK Helsink maçına da Samatta ile çıkılmak zorunda kalınacak.

Pelkas, Valencia, Mert Hakan, Serdar Dursun sakat.. İrfan'ın da sakatlığı var.. Bunun dışında Sinan Gümüş ve Caner Erkin iki önemli yerli oyuncuyu kadro dışı bıraktı Fenerbahçe...

Bu önemli bir hataydı bana göre.. Teknik adam tercihi olabilir ama uzun vadede yerli oyuncuların sakat veya cezalı duruma düştüklerinde 8+3 kuralında büyük çıkmazlara sokabilir sarı-lacivertli takımı.

Fenerbahçe'nin Vedat Muriqi - Alexander Sörloth ikilisinden biriyle birlikte Moussa Dembele'yi de istediğini duyuyoruz.. Dembele için Lyon; Pelkas artı Ozan tufan talebinde bulunmuş.. Elinde Mesut ve İrfan varken Ozan ve Pelkas gözden çıkarılabilir..
Ayrıca Cedric Bakambu ile ilgili girişimler de sürüyor.

Ama bu işin bu kadar geçe bırakılması büyük bir hata ve Fenerbahçe bu hatayı her sezon başı tekrarlıyor.

Sarı-lacivertli savunmanın ilk yarıda Novak'la oynaması, sol kenara Ferdi'nin, santrafora Samatta'nın koyulması büyük taktik hataydı.. Pereira ilk yarıyı gol yemeden kapattıktan sonra Serdar Aziz ve Serdar Dursun hamlelerini yapıp karışıklığı giderdi.. Ve Serdar'ın içinde bulunduğu paslaşma sonucu gol geldi.. Öyleyse Novak'ı stoper, Ferdi'yi sol kenar oynatmadaki ısrar niye? Neden Samatta ısrarla onbirde.

HJK son lig maçını 1-0 kazandı.. En yakın rakibinin 13 puan önünde lider.. Avrupa'daki son 4 maçında 12 gol atmışlar.. Forvetleri Riski Neftçi Bakü maçında hat-trick yaptı.

Fenerbahçe dikkatli olmaz ve Kadıköy'de gereken skoru yakalayamazsa büyük bir hayal kırıklığı yaşayabilir.

Lig uzun maraton ve dört takımın da eşit şampiyonluk şansı var.. Ama işi en zor teknik adam Vitor Pereira.. Çünkü; bir futbol takımının "olmazsa olmazı" golcüsü, hala ortalarda yok.

YORUMLAR

  • 0 Yorum