ALTAN TANRIKULU

ALTAN TANRIKULU


Mesut Özil transferinde önemli detay

07 Ocak 2021 - 23:32 - Güncelleme: 08 Ocak 2021 - 00:32


Fenerbahçe Süper Lig'in en pozitif futbol oynayan ekiplerinden biri Alanyaspor'u yendi. Hem de hakem hatası olmadan, iki güzel gol bularak, bir penaltı kaçırarak ve penaltı dışında rakibe gol şansı vermeden.. Buradan bakıldığında güzel ve önemli bir galibiyet.

Özellikle maç sırasında sosyal medyada yoğunlaşan, maçın ardından da yorumcular arasında en çok konuşulan konulardan biri olan "topa sahip olma" oranlarındaki yüzde 70'e yüzde 30'luk durum ise maçın analiz edilmesi gereken diğer konuydu.

Fenerbahçe bu maça, daha önceki Beşiktaş, Konyaspor, Yeni Malatyaspor, Gaziantep maçlarındaki gibi ön alanda yaptığı çok adamlı presle başlasa yine erken bir golü kalesinde görebelir ve daha ne olduğunu anlamadan bir maçı daha kaybedebilirdi.

Alanyaspor'un; Davidson, Barreiro, Babacar, Efecan gibi boş alanları seven oyuncuları karşısında Erol Bulut eski takımına yapılacak en iyi şeyi yaptı ve savunmaya sağlama alarak, takımı 15-20 metre geriye çekti.

Sinan'ın bulduğu erken golün ardından da bunu genel maç stratejisine dönüştürdü Erol Bulut.. Tıpkı bu sezonun genelinde Mourinho'nun Tottenham'ı oynattığı futbol modelini bu karşılaşmada uyguladı Fenerbahçe ve istediği sonucu aldı.

Bence bunun ötesinde bu maça aşırı anlam katmak, Fenerbahçe'yi ya da Erol Bulut'u eleştirmek anlamsız.. Kazanılması gereken bir maçı kazanıyor ve değişik bir oyun planı uygulayarak payıyorsanız buna saygı duyulmalı.

Gelelim Fenerbahçe'nin gündemindeki en önemli konuya, Mesut Özil transferine. Bu transferin yararlı mı yoksa zararlı mı olacağı tartışılmaya başlandı.. Mesut Fenerbahçe'ye ne verir, bu sorgulanır oldu. Gözden kaçan bir konu var.. Sessiz sedasız mehmet Sepil Kulüpler Birliği başkanlığından istifa etti.. Kulüplerde para yok.. Stad geliri yok.. Forma satışı minumum.. Kısaca para yok, gider çok.

Bu ortamda Süper Lig'in marka değeri adına müthiş bir hamle müthiş bir fırsat aslında Mesut'un Türkiye'ye geliyor olması.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan tutun da, zamanında Mesut'un boynuna madalya takan Almanya Şansölyesi Angela Merkel'i, eski takım arkadaşı Cristiano Ronaldo'dan, eski başkanı Florentino Perez'e, Arsenal'in sahibi milyarder işadamı Stan Krönke'den eski teknik patronu Mourinho'ya, Löw'den Ancelotti'ye, David Beckham'dan Zidane'a, Fatih Terim'den Şenol Güneş'e kadar dünya futbolunun tüm önemli isimlerinin ilgilendiği bir transfer Mesut Özil'in Fenerbahçe'ye gelmesi.

Adidas'ı bırakıp Puma'ya giderken Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un sponsor desteği istediği ve aldığı bir transfer Mesut'un getirilmesi.

Fenerbahçe hisselerinin iki gün içinde çok önemli artışa geçmesinin ardındaki en önemli neden Mesut haberleri.

Devletin resmi bahis sitesi İDDAA'nın Süper Lig şampiyonluk adayları arasında belirlediği oranlarda en çok şansı verdiği Fenerbahçe'nin oranlarını biraz daha düşürecek bir hamle Özil'i almak.

Sezon içinde forma satmak için Puma-Mesut yenilenmesi, hem pastayı hem çileği taraftara sunmak, maça gidilmeyen atmosferde müthiş doğru ve akılıll bir taktik hamle. Ve Mesut'un saha içi performansı.. Mesut yokken Arsenal ne yaptı? Kaçıncı, hangi kupada durumu ne? Aubameyang mı coştu, Lacazette mi? Mesut'un yerine oynatılan Willian'dan mutlu mu mesela Arteta

Mesut'suz Arsenal'in durumu pek de iyi değil açıkçası.

Sakat değil Mesut.. Dağınık yaşamıyor.. Çok iyi bir evlilik yaptı ve bir kızı oldu.. İstanbul'un Anadolu Yakası'nda güzel bir ev aldı.. Ailesi için hazırlattı.. İstanbul'a gelip gitti.. Menajeri bile İstanbul'da yaşayacak artık.. Londra'daki restoranı olmak üzere İngiltere'deki işlerini ve yatırmlarını başka bir ekip takip edecek.

Hafta içinde İstanbul'da önemli dostlarıyla birlikte Kısıklı'da Cumhurbaşkanı'nı ziyaret etti ve çok mutlu gözüktü.

Mesut Şampiyonlar Ligi'ne geri dönmek ve bunu Fenerbahçe'yle yapmak istediğini hem Cumhurbaşkanı'na hem de daha önceki görüşmede Ali Koç'a, Emre Belözoğlu'na ifade etti.. Acun Ilıcalı çok çok önemli birkaç hamle yaparak (bunu gizli kalması istendiği için yazamıyorum) bu transferin gerçekleşmesini sağladı.

Arsenal cephesi ve Arteta da Mesut'un Fenerbahçe'yle anlıştığını bildikleri için hem Mesut'u çok seven İngiliz taraftarları yatıştırmak hem de Türk asıllı Alman yıldızın 5 milyon euro'ya yakın alacağını vermemek adına stratejik açıklamalar yapmaya başladı.

Mesut 10 gün içinde İstanbul'a gelecek ve imzayı atacak.. Çok büyük aksilik olmazsa Michael Jordan'a duyduğu sevgi nedeniyle 23 numarayı giyecek.

Mesut transferini yanlış bulan, başarısız olacağını düşünen çok kişiye de buradan mesajım var.. Bindiğiniz dalı kesmeyin.. Türkiye'ye gelmiş en kariyerli isimlerden Falcao'nun sakatlanması ve verimsiz olması bile sizin kaybınız.. Ghezzal iyi oynarsa, Biglia gol atarsa, Perotti performans verirse, Remy coşarsa konuşuluyoruz.. Yoksa kimsenin umrunda değil artık Türkiye Ligi.

C Ligi'ne düştü Milli Takım.. 2 sezon sonra Şampiyonlar Ligi için şampiyonumuz bile ön eleme oynayacak.. Zaten para yok, dert ve borç çok.. Bırakın da güzel işler yapmaya çalışan insanlara engel olmayın.

Ronaldo'yu transfer ederek Serie A'yı tekrar ayağa kaldıran Juventus'u düşünün..
Lebron'u kadrosuna katan Lakers'ın eski görkemli günlerine dönmesinin dünya üzerindeki

NBA ilgisini nasıl arttırdığını görün.

Kısacası bindiğiniz dalı kesmeyin.
Mesut'un başarısızlığına değil, başarısına yatırım yapın.
Fenerbahçeli olsanız da olmasanız da..

YORUMLAR

  • 5 Yorum