ALTAN TANRIKULU

ALTAN TANRIKULU


Mesut, Samuel, Szalai... Sıradaki...

30 Ocak 2021 - 23:29 - Güncelleme: 31 Ocak 2021 - 02:44


Fenerbahçe yoğun yağış ve çok çok kötü bir zeminde, rakip kalecinin kafasına çarpan bir duran topla Rizespor'u yendi. Yendi ve maç fazlasıyla lider oldu. Çok ama çok değerli bir galibiyetti bu sarı-lacivertli ekip için...

Pelkas'ın sakatlanıp oyundan çıkması ve Sosa'nın oyuna dahil olması arasındaki 18 dakikalık sür içinde Fenerbahçe orta sahayı geçmekte dahi zorlandı.. Rizespor bu bölümde etkili oldu ve Altay'ın kalesinde tehlikeler oluşturdu.

Erol Bulut'un Sosa'yı oyuna almasının ardından top Fenerbahçe'ye geçti ve takım rahatladı.Bu arada Bright Osayi-Samuel'in ilk maçında ortaya koyduğu oyun ve performans çok çok iyiydi.

Her iki kanada da giden, dikine top taşıyan, adam geçen, tekmeye kafa uzatan yapısı ve güçlü giziğiyle bana Nijerya'nın efsane isimlerinden Daniel Amokachi'yi hatırlattı. Bright Samuel için "Bu çocuk yıldız olur" dememiz için özellikle bitiricilik konusunda neler yaptığını, ilk onbirdeki verimini ve istikrarını da gözlemlemiz gerek.. Ama ilk andaki izlenim "çok olumlu" bir transfer olduğu yönünde.

Attila Szalai ilk maçında çok olumlu yorumlar aldı. Ama o maçta Kayserispor çok fazla tehdit edememişti Fenerbahçe kalesini.. Çaykur Rizespor ise ön alan baskısı yaptığı anlarda Szalai'yi iki kez hataya zorladı. Birinde Altay'a yapılan faul olmasa beraberlik golü gelmişti.. Macar stoperin kesinlikle ve kesinlikle bu tür pozisyonlarda "sıfır risk" kuralıyla basit oynaması, topu en yakın yerden taca ya da kornere göndermesi ve bu konuda da uyarılması gerek.

Sosa'dan olumlu verim almaya başlayan Erol Bulut'un Hatay'da Pelkas'ı dinlendireceğini, en azından derbiye diri tutmak adına ikinci yarıda oyuna süreceğini düşünüyorum.

Takım büyük ihtimalle; Altay, Nazım, Serdar, Szalai, Caner - Gustavo, Sosa, Ozan - Valencia, Bright Samuel (Thiam) - Samatta düzeniyle çıkar bu zorlu deplasmana. Samatta ve Thiam'ın "net bir golcü" olmaması, takımdaki en iyi bitirici Cisse'nin fiziki açıdan yeterli gözükmemesi Hatayspor maçının zorluk derecesini artırıyor.

Ve tabii Mesut Özil.. Yıldız futbolcunun 6 Şubat Cumartesi oynanacak derbide en azından ikinci yarıda sahada olmasını bekliyorum. Erol Bulut Pelkas'ı riske etmeyip Hatayspor maçının son bölümlerinde Mesut'u da sahaya sürebilir.

Kısacası hem Hatayspor'u lige kattığı renk, atletik forvetleri, Boupendza faktörü, Diouf'un varlığı hem de Fenerbahçe'nin son haftalardaki sonuç alan görüntüsüyle çok güzel bir maç bizleri bekliyor.

Transfer ise 1 Şubat Pazertesi günü 18:00'de sona eriyor.. Fenerbahçe'nin Marega konusunda son saatlere kadar bir girişimde daha bulunması bekliyorum.. İrfan Can transferinde ise Yönetim "Bu kadar yüksek maliyetin altına girmeyelim" görüşünde.. Aykut Kocaman'ın gelişiyle İrfan'ın takımda kalmasını bekliyorum ama Galatasaray'la yarın gece yapılacak görüşme her şeyi belli edecek.

Gaziantep'i önemli bir seviyeye yükselten Sumudica Rizespor'u da toparlamış.. 7 önemli eksiğe karşın Fenerbahçe'yle kafa kafaya oynayan bir takım vardı.. Süper Lig'de beğendiğim yabancılardan biri olan Baiano'nun kırmız kartına karşın geri adım atmadan oynadılar.. Hakem Bitigen'in kendisini alkışlayan Sumudica'ya ikinci sarı karttan sonra kırmızı kartını göstermesine ise tek kelimeyle güldüm.. Avrupa Kupası yönetsen, Klopp ya da Guardiola aynı tepkiyi verse onları da atar mısın Hocam.. Bu kadar da "disiplin" meraklısı olmayın.. Biraz güleryüzlü, sıcak davranın..  Sumudica birkaç negatif özelliğine karşın önemli bir futbol aklı ve ligimizin rengi. Bunu unutmayın..

YORUMLAR

  • 0 Yorum