ALTAN TANRIKULU

ALTAN TANRIKULU


Moses güvenoyu aldı

03 Şubat 2019 - 11:44 - Güncelleme: 04 Şubat 2019 - 09:48

Son iki günde yapılan transferlerin pozitif etkisi, Yeni Malatyaspor maçında ortaya konan iyi futbol ve alınan 3 puan, camianın artık maç kazanma isteğini ve refleksini göstermesine neden oldu..
Tribünler doldu, takım maça büyük bir motivasyonla başladı.. Daha 15 dakika dolarken Fenerbahçe'nin 6 gol girişimi vardı ve takım 1-0 öndeydi..
Rakip Göztepe'de belirgin bir düşüş vardı.. En önemli oyuncusu Yasin hala tam olarak düzelmemişti.. 7 oyuncu eksikti.. Buna karşın Fenerbahçe hak ederek bir galibiyet aldı..
Sarı-lacivertli takımın maçı kazanmasındaki en önemli faktör orta alanda rakibe yapılan baskıyla birlikte alan daraltmak ve Göztepe'nin rahat oyun kurmasını engellemekti..
Fenerbahçe arkaya sarkan topları toplayarak Benzia ve Mehmet Ekici'yle organize oldu.. Ayew ve Dirar kanatları iyi kullandı.. Isla da çok bindirme yaptı..
Erken gelen golün rahatlattığı tribünler de takıma destek olunca ilk yarı fazla sıkıntı yaşanmadan bitti.
İkinci yarı önemliydi.. Bu bölümde de Jerome'un profesyonelliğe yakışmayacak bir hareketle kırmızı kart görmesi damgasını vurdu..
Göztepe oyundan iyice düştü, Fenerbahçe tüm hatlarıyla ikinci golü aramaya başladı..
64. dakikada Moses ile Tolgay'ın oyuna girişi Fenerbahçe'nin ritmini daha da artırdı.. Moses'ın Jailson'la girdiği verkaç sonrası golü bulması oyunu bitiren andı..
Nijeryalı oyuncu, tribünlerin seveceği tarzda oyun stiline sahip.. Attığı golle de skora katkı yapacağını gösterdi ve güvenoyu aldı.. 
Fenerbahçe'nin bundan sonra yükselişini sürdürmesi için en önemli unsur takım içinde öne çıkma isteğinin geri plana atılması.. Mümkün olduğunca takım oyunu oynanmalı ve herkes yeteneklerini etkili bölgede sergilemeli.. 
Boş durumda depar atan arkadaşına pas vermek yerine 35 metreden şut atarak tribünlere oynama isteği bu takım için önemli tehlike olur.. Takım içinde rekabet zaman zaman böyle durumlara yol açar.. Ama takımda en iyi olan değil, takıma en iyi uyum sağlayan oynar.

www.izmirgazetesi.com.tr

YORUMLAR

  • 0 Yorum