ALTAN TANRIKULU

ALTAN TANRIKULU


Okan Buruk'un işi geçen sezondan daha zor...

17 Ağustos 2023 - 19:53 - Güncelleme: 18 Ağustos 2023 - 10:55

Futbolda zirveye çıkmaktan daha zor olan orada kalabilmektir.. Dünyanın birçok liginde, birçok güçlü takım önemli başarılar elde ettikten sonra aşağıya doğru inişe geçebiliyor.

Türkiye Ligi'nde şampiyonluk yaşayan Başakşehir, Beşiktaş ve Trabzonspor'un ertesi sezon hem ligde hem de Avrupa'da yaşadıkları durum ortada.. Üç kulüp de sezon sürerken, kendisini şampiyon yapan teknik adamla yollarını ayırmıştı.

Galatasaray'ı şampiyonluğa taşıyan, üstelik bunu 5 puan geriden elerek ve ezeli rakibi Fenerbahçe'yi iki maçta da net bir futbolla yenerek yapan Okan Buruk'ta.

Okan Hoca bu önemli başarının ardından bu kez hem Şampiyonlar Ligi'ne kalma ve orada başarılı olma hem de ligi bir kez daha kazanmanın peşinde olacak.

Icardi gibi geçen sezonun MVP'sini kadroda tutan, çok talipleri olmasına karşın Nelsson, Sacha Boey, Torreira gibi önemli oyuncularını da kaybetmeyen Galatasaray'ın işi geçen sezondan çok daha zor olacak.

Bu saptamanın altında yatan faktörleri sıralayalım.

1. Geçen sezon Galatasaray Avrupa Kupaları'nda yoktu ve Türkiye Kupası'nda erken elendiği için tüm konsantrasyonunu şampiyonluğa yöneltti..

2. Geçen sezon takım içinde birçok futbolcu arasında ücret dengesi vardı.. Icardi bile maaşının büyük bölümünü PSG'den alıyordu..

3. Fenerbahçe ve Beşiktaş be sezon hem saha içinde hem de kulübede çok daha güçlü hale geldi..

Bu zorluklara karşın Galatasaray'ın artıları da mevcut elbette..

Öncellikle takım içinde birbirine uyumlu oynayan; Muslera - Boey, Abdülkerim, Nelsson, Torreria, Kerem Aktürkoğlu halen onbirde.

Yeni transferler özellikle hücum gücü açısından çok önemli özelliklere sahip.

Okan Buruk'un yaşabileceği en büyük zorluk ise, ofansif anlamda birer yıldız olan; Icardi, Zaha, Tete, Mertens, gelirse Ziyech gibi oyunculardan bazılarını yedek kalabileceği.. Ve yedek kalan yıldızların yönetimi konusunda tüm dünyadaki teknik adamların yaşayacağı sıkıntılarla karşılaşacağı.

Okan Hoca eğer takım savunmasını güçlendirip, yıldız yönetimini başarırsa Galatasaary hem Avrupa'da hem de ligde yine başarılı olabilir..

XXX

Sarı-kırmızılı takımın Hakim Ziyech'i de kadrosuna kattığını varsayarak ideal bir onbir yapalım.. Tabii ki 8+3'ü düşünerek..

Muslera - Boey, Abdülkerim, Nelsson, Kazımcan - Toreira, Kerem Demirbay - Tete, Ziyech, Zaha - Icardi.. Avrupa'daki maçlarda Angelino'lu bir dizilişi de daha sık görebiliriz..

Yarın: Beşiktaş

YORUMLAR

  • 0 Yorum