ALTAN TANRIKULU

ALTAN TANRIKULU


Pereira'yla tamam mı devam mı? İşte yanıtım...

30 Kasım 2021 - 00:02 - Güncelleme: 30 Kasım 2021 - 00:54

Ali Koç 3 Haziran 2018'de göreve geldi.. Futbol takımı ligi ikinci bitirmiş, kupayı finalde kaybetmişti.. Teknik direktörü Aykut Kocaman'dı.. Yani takım, Aykut Kocaman takımıydı.

Ali Koç'un ilk tercihi o dönemde büyük bir çoğunluğa uyarak Kocaman'ı gönderip Cocu'yu getirmek oldu.. Takım Kocaman'ın takımından yavaş yavaş Cocu - Comolli takımına dönmeye başladı.

Daha sonra Ersun Yanal ismi devreye girdi ve Yanal büyük bir "sosyal medya desteğiyle" göreve getirildi.. Takım yavaş yavaş Ersun Yanal takımı oldu.

İşler yine iyi gitmeyince göreve önce gayrı-resmi olarak Emre Belözoğlu getirildi.. Takım Erme Belozoğlu'nun istekleri doğrultusunda yapılandı.

Erol Bulut da o yapının bir tercihiydi.. Mesut da, İrfan da, Mert Hakan da.

Şampiyonluk tek maçla kaçtı ama fatura Emre'ye kesildi.. Yine bir başka yapı kurulması kararlaştırıldı.. Portekiz sisteminin temsilcisi ve Türkiye'yi tanıyan Vitor Pereira göreve getirildi.. Takım onun istekleri doğrultusunda değişmeye başladı.. Caner, Ozan ve Emre'nin getirdiği bazı forvet oyuncuları gönderildi.. Yerine başka isimler alındı.

Sürekli olarak yeni yapı kuran, ama hiçbir yeni yapının arkasında tam olarak duramayan bir Yönetim izledik 3.5 sene içinde.

Ali Koç birilerinin eleştirileri, birilerinin fısıltıları, birilerinin telkini ile Emre Belözoğlu'nu gönderdiği an, aslında çok çok büyük bir hataya da imza atmıştı.

Pereira'nın göreve getirilmesi belki strateji olarak doğru hamleydi.. Türkiye'yi tanıyordu, Samandıra'yı tanıyordu, rakipleri tanıyordu.

Ama bir büyük takımı çalıştırmanın en önemli özelliklerinden biri olan "kaliteli futbolcunun ruhunu yükseltme" konusunda çok yeterli gözükmüyordu.

Luiz Gustavo'nun başlattığı bir takım olaylar yüzünden Emre Belözoğlu'nun gönderilmesi Başkan Ali Koç'a doğru gelmişti.. Pereira da Gustavo'yu takımın bankosu yaparken, üçlü savunmaya geçti ve ilk zamanlar işler çok iyi gitti.

Ama Mesut, İrfan, Mert Hakan, Serdar Aziz, Serdar Dursun gibi oyuncuların ilk anda kalpleri kırıldı.. Daha sonra onlardan çok iyi performans beklendi.. Ama çoğu yedek kulübesinde buldu kendini.

Galatasaray maçından önce Mesut başta olmak üzere tüm oyuncular "Fenerbahçe" için oynadılar.. Göztepe maçında ise böyle "kenetlenmiş" ve "birlik halinde" bir oyun izleyemedik.

Lafı çok uzatmak istemiyorum. Fenerbahçe camiasına doğrudan bir soru sormak istiyorum.

Pereira'nın yerine kimi getireceksiniz? Sezon başında çok çok iyi bir teknik adam bulamazken sezon ortasında kimi göreve getirip tüm camiaya umut aşılayacaksınız?
Net bir isim etrafında birleşemeyen bir camia olarak Fenerbahçe daha çok teknik direktör yer.


Bu arada hem oyunundan ötürü Göztepe'yi, hem de 2021-22 sezonunu çok çok büyük sürpriz olmazsa şampiyon olarak tamamlayacak Trabzonspor'u tebrik ederim.. Bir olan, birlik olan kazanıyor.. Olamayan dağılıyor.

İşin özeti bu...

YORUMLAR

  • 0 Yorum