ALTAN TANRIKULU

ALTAN TANRIKULU


Rivaldo'nun fotoğrafını gördün mü Ozan?

10 Ağustos 2021 - 11:07 - Güncelleme: 10 Ağustos 2021 - 12:15

Fenerbahçe 7'nci ve son hazırlık maçını Giresun'da Giresunspor'a karşı oynadı ve kazandı. Sarı-lacivertli takım özellikle ilk yarıda ortaya koyduğu futbolla Süper Lig'e hazır bir görüntü çizdi. Savunmada bir-iki açık verilmesine karşın rakip kalede etkili oldu ve duran topları iyi değerlendirdi.

Caner Erkin, Sinan Gümüş, Mame Thiam, Sadık Çiftpınar gibi isimlerden vazgeçen, Kemal Ademi'yi satış listesine koyduran Vitor Pereira'nın planları araında Ozan Tufan da bulunmuyor.

Giresunspor karşısında 3 farklı dilimde oyuncu değişikliğine giden Portekizli teknik adam Ozan'ı 79. dakikada Mesut'un yerine sahaya sürdü. Ozan da topa bile dokunmakta imtina ederek "ayrılma" duygusu içinde olduğunu ortaya koydu.

Duyduğumuz kadarıyla; Uğurcan'la birlikte Ozan Tufan da Lille ile temas halindeymiş.. 49 yaşındaki Rivaldo'nun vücut yapısını gördüm dün sosyal medyada.. İnanın Ozan Tufan'dan çok daha sporcu yapısında Brezilyalı eski dünya yıldızı.. Ozan sanki tüm yazı "herşey dahil" tatil sitelerinde sadece yiyerek ve yatarak geçirmiş görüntüsünde maalesef.

İki maçtır Gustavo - Zajc ikilisini etkisiz buldum.. Süper Lig'in en stratejik bölgelerinden birisi merkez orta saha.. Orada rakibi tedirgin edecek kadar sert ve kesici oynamalısınız.. Bu da yetmiyor; minumum top kaybı ile oynunun kurulmasında ve rakibin direncinin azaltılmasında katkıda bulunmanız şart.. Gustavo yine ağır ve oyun kurmakta yavaştı.. Ayrıca kritik bölgelerde top kaybı yaptı.. Zajc da daha önceki formundan uzaktı.

Ben İrfan'ı mutlaka onbire koyardım.. Milli futbolcuya Premier Lig'den Newcastle United talip olmuş ve 10.5 milyon euro civarında bir teklif yapmış, deniliyor.. Eğer Pereira onu onbirde düşünmüyorsa mutlaka bu teklif değerlendirmeye alınmalı.

Min Jea Kim'in transferi sonrası savunma hattı çok daha güçlü hale geldi.. Giresun maçına da onbirde başlayan Novak'ın yerine Koreli stoper gelecek.. Pereira Kim'i savunmanın ortasında, Szalai'yi solunda, Tisserand'ı sağında oynatmayı planlıyor.. Ağır bulduğu Caulker'ı istemediğini de Yönetim'e iletmiş durumda.. Beşiktaş İngiliz stoperi kadrosuna katmak istiyor ve görüşmeler sürüyor.

Mesut Özil konusu da önemli.. Sadece Fenerbahçe'nin değil, dünyanın süper starlarından biri olan Mesut Özil'in varlığı rakipler için, hakemler için bir "saygı" unsuru.. Tıpkı zar-zor lig dördüncüsü olan Juventus'ta Ronaldo'nun varlığı gibi.. Şampiyonlar Ligi'nden farklı yenilgilerle elenen, La Liga'yı üçüncü bitiren Barcelona'daki Messi'nin varlığı gibi.. Mesut da Fenerbahçe'nin modern zamandaki "dünyanın her bireyi" tarafından tanınan yüzü.. Ve bu çok çok önemli artık.

Ben Fenerbahçe'yi basit bir kaç şey dışında lige hazır buldum.. Burak Kapacak'ın takıma girmesini ve Ferdi'nin yedek kalmasını bekliyorum.

Ayrıca takımın kalitesini yükseltecek A Plus bir golcü de Fenerbahçe'nin bu sezon için "olmazsa olmazı"...

Serdar Dursun'u tam anlamıyla Semih Şentürk'e benzetiyorum. Belki stilleri farklı santraforlar ama Serdar da tıpkı Semih gibi çevresiyle uyumu iyi, pas alışverişinde başarılı, hava toplarında etkili, golü iyi koklayan bir oyuncu.. Ayrıca her teknik adamın forvet oyuncularında aradığı bir özellik olan, "yedek kalsa da problem çıkarmayan ve çok çalışan" bir karakteri var.. Kesinlikle Enes Ünal'ın yerine Milli Takım'da değerlendirilmeli...

Hatalı bir gol yiyen Altay'ın konsantrasyonunu artırması şart.. Muslera'nın PSV ve St. Johstone maçlarındaki hataları Altay'a ders olmalı ve UEFA Avrupa Ligi play-off maçlarında hata yapmamalı 23 yaşındaki file bekçisi.

Valencia'yı da, Szalai'yi de kutlamak gerek.. Geçen sezon kaldıkları yerden devam ediyorlar.. Kesinlikle oyuncu kimyaları ve tarzları Fenerbahçe ile örtüşen oyuncular bu iki yıldız.

Giresunspor geçtiğimiz sezon ikinci olarak Süper Lig'e çıkmıştı.. Hakan Keleş yönetiminde mücadeleci ve rakibe pres yapan oyun oynamak istiyorlar.. Bunu Fenerbahçe karşısında bazı bölümlerde başarıyla uyguladılar ve biri gol olan 3 pozisyon yakaladılar.

İbrahima Balde 10 yıl önce Atletico Madrid forması giymiş, Osasuna'da oynarken Ronaldo'lu Real'e gol atmış, Messi'li Barça karşısında mücadele etmiş Senegalli, 32 yaşında tehlikeli bir forvet.

İlk yarıda, Altay'ın öne çıktığını görerek orta sahadan gol deneyen Balde, geçen sezon Hatayspor'da beklenmedik bir performans sergileyen eski Manchester United'lı Mame Diouf'un başarısını tekrarlamaya aday.

YORUMLAR

  • 0 Yorum