ALTAN TANRIKULU

ALTAN TANRIKULU


Samatta seviliyor ve bu önemli...

06 Nisan 2021 - 00:39 - Güncelleme: 06 Nisan 2021 - 00:55


Mbwana Samatta.. Fenerbahçe'nin 28 yaşındaki santraforu.. Büyük umutlarla Premier Lig'den, Aston Villa'dan "zorunlu satın alma" koşuluyla transfer edilen ve 10 numaralı formanın teslim edildiği Tanzanyalı forvet.

Evet Samatta nihayet önemli bir 3 puan kazandırdı takımına.. İyi kapanan ve toplu savunma yapan Denizlispor'un kilidini açan isim oldu Samatta.

Daha önce çok eleştirilmişti.. Çok eleştirmiştik biz de bu satırlarda.

Öyle ya; İrfan Can'ı geçti, Gençler kalesinin üst direğine takıldı. Muslera'yı geçti, topu okul tarafındaki açığa gönderdi. Ozan'ın pasında bomboş Uğurcan'ın yanından auta attı.

Konya, Kadıköy, Sivas, Hatay demeden sürekli gol kaçırdı Tanzanyalı santrafor.. Belki de Erol Bulut'un "başarısız" bulunup gönderilmesinde en büyük pay onundu Cisse'yle birlikte..
Ama Emre Belözoğlu'nun ilk maçında "altın" değerinde bir gol attı.. Tıpkı Karagümrük karşısında, sarı-lacivertli formayla attığı ilk golde olduğu gibi Caner'in sağ kanattan kullandığı kornerde ağları buldu.. Rodallega ve Murawski'nin üserinden sıçrayıp yaptığı vuruşta, aslında istediği zamanlamayı yapamamış ve kafasıyla dokunamamış olsa da, omuzuna değen direğe de çarparak ağlara gitti.. Ve Fenerbahçe için çok önemli bir 3 puanı kazandıran isim oldu Samatta.

Oysa daha 4-5 gün önce Libya karşısında bile kaleciyi çalımlayıp direğe takılan topuyla sosyal medyada en çok konuşulan isimlerden biri olmuştu.
 


Gol sonrası sevinçteki detaylar

Samatta'yla ilgili önemli bazı şeyler gördüm Denizli maçında.. Golü atar atmaz başta takımın en "etkili ve yetkili isimlerinden" Ozan Tufan'ın, ardından İrfan Can ve Szalai'nin onu sarsarak kutlaması, Pelkas'ın koşarak gelmesi ve tebrik etmesi önemliydi.

Tanzanyalı santraforun golün sevincini doğrudan yedek kulübesine koşarak başta Emre Belözoğlu olmak üzere tüm takımla paylaşması, Gökhan Gönül gibi tecrübeli bir ismin en uç noktadan gelip bu sevince dahil olması da takım bütünlüğü adına önemliydi.

Fenerbahçe Tarihi'nin en önemli kalecilerinden biri olan Volkan Demirel'in, oyundan çıkar çıkmaz, "kendi oğlu imişcesine" Samatta'yı bağrına basması da çok önemliydi.

Abartıyor gibi gelebilir size.. Ama başarı bu tür ayrıntılarda ve "eleştiri oklarının hedefindeki" isimlere sahip çıkılmasında yatar.

Samatta Fenerbahçe'de seviliyor ve bu önemli...

İdolü Drogba'ymış..

Müslüman bir ailenin çocuğu olan Mbwana Samatta, Aston Villa'ya transfer olduğu dönemde İngilizler'in ünlü gazetesi The Guardian'a verdiği röportajda Galatasaray'ın eski yıldızı Didier Drogba gibi oynamak istediğini ve ona özendiğini açıklamıştı.

"Her zaman Didier Drogba'yı taklit etmeye, onun gibi oynamaya çalıştım. Maçlardan önce her zaman en iyi forvetlerin videolarını izlerdim. Bu genelde Didier Drogba olurdu.."

Savunma bu kez dikkatliydi

Samatta'nın golle buluşması, attığı golün şampiyonluk yarışında Fenerbahçe'yi tekrar ivmelendirmesi önemli.

Onun dışında Fenerbahçe'nin savunma anlayışı da kusursuza yakındı.. Szalai'nin, Altay'ın yaptığı kritik müdahaleler önemli.. Denizlispor'a karşı baskı kurmaya çalışırken gol yememek bu kez Kadıköy'de kritik bir maçın kazanılmasını sağladı.

Öyle ya; Konyaspor, Yeni Malatyaspor, Beşiktaş, Galatasaray, Göztepe, Gençlerbirliği karşısında Fenerbahçe hep kazanmak adına hücum ettiği dakikalarda yediği kontra gollerle şok olmuş ve geri dönememişti bir türlü.

Bu kez o gol yenmedi.. Ve o gol atıldı...

Kadıköy'deki şanssızlık, Samatta'nın üzerindeki ağır yük şimdilik kalktı.

Malatya'da neler olur bilinmez.. Ama görünen o ki; kalan haftalarda daha mücadeleci ve akıllı savunma yapan bir Fenerbahçe izleyeceğiz.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum