ALTAN TANRIKULU

ALTAN TANRIKULU


Sergen Yalçın: 4 - Ozan Tufan: 2

29 Kasım 2020 - 22:57 - Güncelleme: 29 Kasım 2020 - 23:39


Günlerdir sonucu merakla beklenen derbi sürpriz bir sonuçla bitti. Önemli eksikleri olan, yedek kalecisi ve savunma kurgusuyla sahaya çıkan Beşiktaş 4 gollü bir galibiyetle ayrıldı Kadıköy'den. Üstelik çok uzun süre 10 kişi oynamasına karşın...

Geçtiğimiz hafta Ankara'da 5 gollü bir galibiyet alan ve özellikle hücumda iyi işler yapan Fenerbahçe için Erol Bulut önemli bir hata yaparak çıktı derbiye. Kazanan onbiri bozmakla kalmayıp, mevkisinde ligin en iyisi olan Caner'i de, sarı-lacivertli formayla iyi bir istikrar yakalayan Serdar Aziz'i de, son iki maçın yıldızı Mert Hakan'ı da kulübede oturttu...

Maç başlangıcı da iyi değildi Fenerbahçe için.. Önde fazla baskı yapıp, rakibin üzerine gitmenin artısı ilk 3 dakikada bulunan 3 pozisyon oldu.. Ama götürüsü çok daha fazlaydı..
Beşiktaş savunmasını hataya zorlamak için takım olarak baskı yapmanın faturasını daha ilk pozisyonda golü yemekle ödedi Fenerbahçe...

Üst üste önemli hatalar

Hiçbir futbolcu için peşin hükümlü olmamak gerek.. Hepsi mesleklerini yapıyor ve kariyerleri ortada.. Ama Lemos'un Serdar Aziz'e, Novak'ın da Caner'e tercih edilmesini içim sindiremiyor...

Fenerbahçe'nin 10 numara pozisyonunda Ozan Tufan'ı kullanmasını içim sindiremiyor...

Gol atmış ve karambollerde ligin en iyilerinden biri olan Cisse'nin, her an rakip savunmayı karıştırabilecek özelliklere sahip Pelkas'ın oyundan alınmasını da aklım almıyor.

Süper Lig'in uzak ara en iyi oyun kurucusu Sosa'yı performası düşük gerekçesiyle oyundan almak da aklımın alabildiği bir hamle değil.

Maalesef çok fazla şey beklediğim Erol Bulut, bir başka genç ve yetenekli teknik adam olan Sergen Yalçın'a karşı taktik açıdan ağır bir yenilgi aldı.

Sergen Hoca'nın tüm kurduğu tuzaklara düştü Erol Bulut.. Beşiktaş Fenerbahçe'ye hem onbire onbir 2 gol attı, hem de bir kişi eksik kaldıktan sonra...

10 kişi kalan sanki Fenerbahçe'ydi

Larin atıldıktan sonra Beşiktaş 10 kişi kalan Fenerbahçe'ymiş gibi oynadı.. Orta bölgeyi iyi kapattı.. Kanat ortalarını ikisi hariç iyi karşıladı.. İyi kontraya çıktı ve goller buldu.

Bir anlamda Pancu'nun kaleye geçtiği 15 yıl önceki derbinin tekrarı gibiydi.. Her geldiğinde golle dönen bir Beşiktaş, hücumda ve savunmada büyük hatalar yapan bir Fenerbahçe vardı Kadıköy'de yine.

Bu maçın anlamı şampiyonluk kazanmak değildi Fenerbahçe için.. Ama Beşiktaş'ın aslında başka çaresi yoktu.. Yenilgi halinde Fenerbahçe'nin 10 puan gerisine düşecekti siyah-beyazlı ekip.. Aklını sahaya yansıtan Sergen Yalçın'ın iyi hazırladığı ve doğru bir taktikle oynattığı takım kazanan taraf oldu.

Fenerbahçe adına başta Lemos ve Novak olmak üzere bireysel performansları çok düşük kalan oyuncular vardı.. Ademi'yi sahaya sürüp Cisse'yi kenara almak, Pelkas'ı çıkartmak, Caner-Novak'ı birlikte oynatmak gibi önemli teknik hatalar yüzünden kazanamadı Fenerbahçe.

Ve tabii ki Ozan Tufan.. İki gol attığı bir maçta Ozan'ı eleştirmek kolay değil.. Ozan'ı illa oynatacaksanız Sosa ya da Gustavo'yu kesmeniz gerek.. Ozan'ın forvet arkası oynadığı bir Fenerbahçe benim için iyi bir Fenerbahçe değildir.

Bu derbi özelinde de benim için skor: Sergen Yalçın: 4 - Ozan Tufan: 2 şeklinde.. Derbide iki gol atarak görevini yaptı gözüken Ozan'ın 10 numara oynadığı bir takımın kritik maç kazanması aslında çok çok zor.

Dörtlü neden bozuldu?

Perotti - Pelkas - Mert Hakan - Cisse dörtlüsüyle topu yere indirip, çok sürmeden, iyi pas yapıp oynamak başka.. Ozan sitiliyle "Allah ne verdiyse" atılan deparlar başka..
Bu maç öncesi sakatlıktan yeni kurtulan Gökhan Gönül riske edilmese de Ozan onun yerinde kullanılsa çok daha akıllı hamle olurdu.

Erol Bulut'un bundan sonra işi kolay değil.. 9 kişi kalmış Hatayspor'u yenememek.. Konyaspor'a karşı kendi sahanda iki farklı yenilmek.. 10 kişi kalan Beşiktaş'tan 4 yemek..
Genç teknik adam artık kararını vermeli ve takım "Pas kalitesi yüksek" hücum oyuncularıyla oynatmaya başlamalı.. Fenerbahçe için geçen zaman, ligin başlangıcından beri gelinen nokta çok iyi değil çünkü...

Aboubakar müthiş oynadı

Beşiktaş için Aboubakar'ın geri dönüşü çok önemli bir kazanımdı.. Ghezzal kalitesini gösterdiği oyunu ve asistiyle öne çıktı.. Necip, Montero ve Utku yapabileceklerinin en iyisini yaptılar.

Hakemden aslında hiç söz etmek istemiyorum.. Oyun içinde öyle kritik hatalar yaptı ki inanamadım.. Özellikle Josef ve Lemos'a kırmızı kart göstermemesi, VAR'ın da uyarmaması akıl alacak gibi değildi.

Bu derbi sonrası lige bakış açımda da değişiklik oldu.. Galatasaray şampiyonluk yarışında daha şanslı artık.. Ekonomik ve idari konulardaki büyük sorunları olmasa banko favori derdim.. Başakşehir bu sezonu kaldıracak gibi görünmüyor.. Ama Alanyaspor pozitif futbol oynuyor ve iyi iş çıkartıyor.. Fenerbahçe'nin şansı sezon başındaki kadar yüksek değil bence.. Beşiktaş ise devre sonuna kadar yenilgi almazsa tekrar potaya girebilir...

Bir Fenerbahçeli olarak umarım Erol Hoca beni yanıltır ve sezonu şampiyon tamamlar...

Derbinin kahramanı: Vincent Aboubakar
Derbinin kötüsü: Erol Bulut
Derbinin kader anı: Necip'in attığı gol
Derbinin hatası: Josef ve Lemos'un kırmızı kart görmemesi

YORUMLAR

  • 0 Yorum