ALTAN TANRIKULU

ALTAN TANRIKULU


Terim'in tuzağı belli.. Ya Bulut'un ki?

02 Şubat 2021 - 23:05 - Güncelleme: 03 Şubat 2021 - 01:38


Cumartesi günü tüm Türkiye'nin nefeslerini keserek izleyeceği bir derbi oynanacak Kadıköy'de.. Süper Lig'de kıran kırana bir şampiyonluk yarışı içine giren üç takımdan ikisi; Fenerbahçe ile Galatasaray karşılaşacak.

Bu önemli derbi öncesi Fenerbahçe Hatay'da, Galatasaray ise kendi sahasında galibiyete uzandılar ve moral buldular.. Üstelik yeni transferler skora etki etti, iyi oyun çıkardılar.

Önce Fenerbahçe cephesine göz gezdirelim.


Gustavo'nun beklenmedik sakatlığı sonrası tüm planlar yarın çıkacak MR sonucuna göre şekillenecek.. Gustavo oynarsa Fenerbahçe sahaya büyük ihtimalle; Altay - Nazım, Serdar Aziz, Szalai, Caner - Gustavo, Ozan - Bright Samuel, Valencia, Thiam - Samatta onbiriyle çıkacak.. Hatay'da yaptığı top kayıplarıyla kötü bir görüntü veren Mert Hakan'ın ilk onbirde yer alacağını düşünmüyorum.. Gustavo'nun olmaması durumunda orta bölgede Mert Hakan bir kez daha görev alacak.

Mesut Özil ise henüz tam olarak 90 dakika çıkartmaya hazır değil.. Onu onbire koymak önemli bir risk içerir.. İkinci yarıda oyunun akışına göre sahaya sürmek ise maçı bütünüyle değiştirebilir.. Fenerbahçe'nin çok zorlandığı Hatay'da ikinci gol, Mesut'un ilk topla buluşmasının sonrası Ferdi'nin ortasıyla gelmişti.

Fenerbahçe'ye burada bir virgül koyup Galatasaray'a geçelim.

Sarı-kırmızılı ekip Onyekuru, Mohamed ve Yedlin'in katılımıyla çok hız kazandı.. Rakipler için asıl büyük tehlike bu.. Daha önce kontrollü pas oyunu oynayan Galatasaray artık durdurulması çok zor atak oyuncuları ve kanatlarla da rakiplerinin üstüne gidiyor.

Fatih Terim Kadıköy'de oynadığı son maçı kazandığı taktikle oynayacak ve rakibini yine Onyekuru ile vurmayı deneyecek.. Erol Bulut dahil herkesin beklentisi bu yönde..
Ama tecrübeli teknik adamın bu maçtaki asıl tuzağı Onyekuru değil Mohamed.


Mısırlı oyuncuyu Başakşehir karşısında formasıyla tanıştıran Terim Kadıköy'de Szalai - Serdar Aziz ikilisinin arasına Mohamed'i sokarak rakip savunmanın dengesini bozmayı ve oluşan fırsatlardan diğer oyuncularla yararlanmayı planlayacak.. Zamalek de ceza sahası dışından gollerini sıkça gördüğümüz Mohamed derbide Galatasaray'ın bana göre en tehlikeli silahı olacak.

Donk - Marcao iyi bir ikili oldu.. Ama 0-0 biten ilk maçın yıldızı Luyindama'ydı.. Kongolu stoperin bu maçta olmayışı Fenerbahçe'ye duran toplarda az da olsa avantaj sağlayabilir..
İki takımın da önce kaybetmemeyi düşünerek oynayacaklarını tahmin ediyorum.. Altay da Muslera da çok formda.. Savunmalar çok öne çıkmıyor.. Gustavo'nun olmaması durumunda orta saha dengesi Galatasaray'ın lehine gelişir.

Mesut'u sahaya sürme avantajı olan Fenerbahçe'de Thiam - Valencia - Samatta - Cisse - Bright beşlisi hem atletik hem de skora etki eden yapıya sahip isimler.. Ama gerçeği söylemek gerekirse Rizespor maçında da, Hatay'da da Fenerbahçe Pelkas'ı çok aradı.. 
Buna karşın hafif bir rahatsızlığı olan Sosa düzelir de takıma girerse Fenerbahçe orta sahadaki dengeyi sağlayabilir.

Erol Bulut'un Galatasaray'ın dengesini bozmak için zorlayacağı isim ise Bright Samuel olacak.. Nijeryalı genç forvetin gücü ve adam geçişi derbide sarı-lacivertli taraftarları en çok heyecanlandıracak anları da beraberinde getirecek.

Biz de hakem hatasının olmadığı, hak edenin kazandığı, tıpkı Beşiktaş - Trabzonspor maçı gibi keyifli ve güzel bir derbi dileyelim..

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Emre
    3 yıl önce
    Altan bey çok iyimser bir yorum yapmış. Bu defans anlayışı ile GS bize 4 tane atar