ALTAN TANRIKULU

ALTAN TANRIKULU


Thiam, Pelkas ve VAR..

04 Ocak 2021 - 23:36 - Güncelleme: 05 Ocak 2021 - 00:43


Çok yoğun bir döneme giriyoruz ülke futbolu olarak.. Türkiye Kupası maçları da eklenince Ocak ayında takımlar 7'şer karşılaşmaya çıkacaklar.. Sakatlık, ceza, covid ve formsuzluklar derken takımların kadrolarındaki her oyuncunun değeri daha da arttı.. 

Bu dönemde Fenerbahçe çok ama çok kritik bir maça çıktı.. Beşiktaş'ın liderlik koltuğuna oturmasıyla aradaki puan farkının artmaması için sarı-lacivertli ekibin mutlak kazanması gerekiyordu..

Galatasaray ve Trabzonspor'u yenmiş, Başakşehir'le de berabere kalmıştı Kasımpaşa.. 15 haftada 3 farklı teknik adamın çalıştırdığı İstanbul ekibi karşısında Fenerbahçe şaşırtıcı bir kadroyla sahaya çıktı..

Perotti, Tolga ve Caner'in olmayacağı biliniyordu.. Ama bu eksiklere son dakikada Novak da eklenince sol bek Sadık'a kalmıştı..

Ozan-Mert Hakan merkez orta sahada oynarken, Gustavo sol stopere çekilmiş, Sinan Gümüş sol açığa yerleşmişti.. 

Haftalar sonra forma giyen Valencia ve üstüne koyarak ilerleyen Thiam ise hücumdaki önemli kozlardı..

Ama maçın kaderini belirleyen isim bir anlamda Pelkas oldu.. Yunan futbolcu 10 numara pozisyonunda bir kez. daha maça damga vurdu.. İlk iki golün pasını verirken bir çok akında kilit adam olarak öne çıktı..

Ozan özellikle ikinci yarı çok iyi oynarken Kevin De Bryune'ü andıran harika bir asistle Ferdi'yi kaleciyle karşı karşıya bıraktı.. Ozan eğer bu şekilde oynar, topla gereksiz dripling atmak yerine bu tür kilit paslar verirse önemli bir futbolcu olma yolunda ilerler..

Mert Hakan takımın görünmeyen ama çalışkan isimlerinden biri.. Fiziki olarak boğuşan bir oyuncu olmamasına karşın Kasımpaşalı oyuncular karşısında hep diri kaldı..

Thiam da eski takımına karşı iki şık gol birden atarak galibiyeti getirdi.. Senegalli forvetin fiziki olarak Cisse'nin önünde olduğu bu maçta da ortaya çıktı.. Bu kadar kritik bir ortamda böylesine iki güzel gol atması takıma moral, Mame Thiam'a da özgüven getirdi..

Fenerbahçe'nin savunmada dikkatli oluşu, Gustavo ve Tisserand başta olmak üzere merkezi sağlam tutması önemliydi.. 

Alanyaspor karşısında perşembe günü Serdar Aziz, Caner ya da Novak takıma katılacaktır.. Sosa dışında tüm futbolcularda gelişme görülürken Sosa'nın etkisizliği ve isteksizliği bu hafta da sürdü..

Kasımpaşa ise dağınık bir görüntü çizdi ve eksik oyuncuları aradı.. Mert Hakan'ın hatalı pası sonrası yakaldıkları pozisyon dışında etkili atak geliştiremediler..

Karşılaşmanın her iki yarısında penaltı kararı verilebilecek 4 posiyon izledik.. Bunların üçü Fenerbahçe, biri de Kasımpaşa lehineydi ve en az ikisi mutlak VAR uyarısıyla penaltıya dönüşmeliydi.. Uyarı gelmedi, hakem Özkahya da pozisyonları iyi süzemedi.. Buna karşın skor Fenerbahçe lehine gelişti ve hakemler sonuca doğrudan etki etmemiş oldu.. Dilerim ilerleyen haftalarda daha dikkatli olurlar..

Maçın oyuncusu: Mame Thiam
Maçın kader anı: Pelkas'ın ikinci goldeki savunma arkası pası
Maçın hayal kırıklığı: Takım olarak Kasımpaşa
Maçın hatası: Verilmeyen penaltılar

YORUMLAR

  • 0 Yorum