ALTAN TANRIKULU

ALTAN TANRIKULU


Umarız Fenerbahçe geri dönmüştür..

11 Kasım 2018 - 20:59

Serin bir Kadıköy akşamı.. Tribünler Anderlecht maçının getirdiği hava ile maç öncesi umutlu.. Son maçların formda ismi Valbuena en büyük koz.. Koeman sempati kazanmış durumda.. Ve rakibin yeni teknik direktörü Sergen Yalçın kulübede değil, tribünde..

Fenerbahçe açısından kazanılması, puan kaybedilmesinden çok daha kolay bir maçtı.. Perşembe akşamının yorgunluğu hissedileceği için ilk yarı golleri bulmanın önemi büyüktü..

Valbuena yine sahne aldı.. Sert ikili mücadelerden yılmadı.. Toptan kaçmadı.. Rakipten korkmadı.. Tam da böyle bir pozisyonda kaptığı topla Ayew'in attığı ilk golü başlatan isim oldu.. İkinci golün asistin yaptı.. O çıkarken taraftar büyük tezahürat yapıyordu.. Maçın bitişiyle daha büyük tezahürat vardı Fransız oyuncuya.. Çünkü onun oyunda olmadığı bölümde Fenerbahçe de çok etkili olamamıştı..

Frey beni en çok yanıltan oyuncu.. Müthiş yürekten oynuyor.. Her yere pres yapıyor.. Tekniği iyi değil, adam geçme özellikleri çok sınırlı.. Ama rakibi yoruyor, takip ediyor, savunmaya yardım ediyor ve gol de atıyor.. Katkısı giderek artmaya başladığı için arkadaşlarının da güvenini kazandığı gözlemleniyor..

Aatıf ve Dirar'ın kadro dışı kalmasının ardından performanslarında büyük düşüş gözlemlenen Slimani ve Benzia'yı bu maçta da "eleştirilenler" listesine ekleyebiliriz.. Slimani kısmen daha iyiydi.. Ama Benzia topla fazla oynamasına karşın üretme konusunda çok gerilerde kaldı..

Jailson'un bölgesinde görev yapan Isla çok iyi oynadı.. Hasan Ali ve Şener görevlerini yaptılar.. Harun önemli bir kurtarışla stresi getirecek bir golün yenmesini önledi..

Ayew iyi bir oyuncu.. Ama bazen gereksiz hamleler yapıyor.. Valbuena birlikte adam geçme özelliği en üst düzeyde olan isim.. Dikine oynamayı seviyor.. Şut çekmeyi seviyor.. Kaleyi zorlayan yerlere koşu yapıyor..

Takımın eksilerine gelince.. Orta sahada pres yapan takımlara karşı kayıplar çok çabuk Fenerbahçe kalesine geliyor.. Alanyaspor bu tip bir-iki fırsat yakaladı ama final paslarını doğru atamadı.. Trabzon'da takımın çok daha dikkatli olması ve savunmadaki boşlukları kademeli oyunla kapatması gerek..

Son söz Koeman'a.. Kariyenin en önemli sınavlarından birini veriyor.. Dipteki bir takımı yukarılara taşımaya çalışıyor.. Anlaşılan kendisini sevdirmiş.. Valbuena başta olmak üzere bazı oyuncular ona güvenmiş.. Bu birliktelik de sahaya yansımış durumda..

Umarım bu gördüklerimiz bir-iki maçlık iyiye gidiş işaretleri değildir.. Fenerbahçe geri dönmüştür..

Hem Fenerbahçeliler'in hem de futbolumuzun ihtiyacı var çünkü..

YORUMLAR

  • 0 Yorum