Yeni Malatyaspor ligden çekildi

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Spor Toto 1. Lig'de mücadele eden Yeni Malatyaspor'un ligden çekildiğini, çekilmek isteyen Adanaspor'un ise resmi başvurusunu beklediklerini duyurdu.

Yeni Malatyaspor ligden çekildi
10 Şubat 2023 - 17:00
TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Spor Toto 1. Lig'de mücadele eden Yeni Malatyaspor'un ligden çekildiğini, çekilmek isteyen Adanaspor'un ise resmi başvurusunu beklediklerini açıkladı.

İşte Mehmet Büyükekşi'nin sözleri;

Hayatını kaybedenler için dua ediyoruz. Yaralı kurtulan vatadanşlarımız için de acil şifalar diliyoruz. TFF olarak hayatta kalan vatadanşlarımıza nasıl yardımcı olabiliriz diye çalışıyoruz. Dün Kulüpler Birliği Vakfı ile toplantı gerçekleştirdik. Bin konteyner gönderme kararı aldık. Liglerin durumunu da tartışmıştık.

Adanaspor da çekilmek istiyor

Bugün ise 1. Lig ile toplantımızı yaptık. 1. Lig maçları da 3-4 Mart tarihlerinde başlayacak.  Eyüpspor'un erteleme maçı birkaç gün önce oynatma konusunda mutabık kaldık. Depremde zarar gören şehirlerimizden Malatyaspor'un kalecisi enkaz altından sağ çıkarılamadı. Acılı ailesine sabır diliyorum. Malatya'daki büyük yıkımdan dolayı Yeni Malatyaspor ligden çekilmek istiyor. Bu konuda mutabık kaldık. Adanaspor da çekilmek istiyor. Bugün bize yazılı müracaatta bulunacaklar. Yönetim kuruluyla değerlendirdikten sonra karar vereceğiz. 

Gaziantep FK bekleniyor

Sonrasında kaç takım küme düşecek ve çıkacak konusundaki kararları da birkaç gün içerisinde vereceğiz. Çünkü Gaziantep FK da henüz yazılı kararını bildirmedi. Onlara da pazartesi gününe kadar süre vermiştik.

Transfer kararı

Transfer konusunda da bir karar alıyoruz. Ligden çekilen takımlarımızda oynayan yabancı futbolcular, havuzda olması şartıyla gerek Süper Lig'de gerek 1. Lig'de oynayan takımların transfer etmesi halinde sezon sonuna kadar +1 yabancı olarak forma giyebilirler. Yabancı kuralı haricinde buna izin vereceğiz. Böylece o takımlara da yardımcı olmuş olacağız. 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum