Yetim: Ligden de çekiliriz

Şanlıurfaspor Başkanı Emin Yetim, geçen sezon mücadele ettikleri TFF 1. Lig'deki maçlarda şike yapıldığı iddialarına ilişkin, “Futbol Federasyonu’ndan aksi bir karar çıkması durumunda konuyu FIFA ve UEFA'ya da taşıyacağız, ayrıca ligden çekilmeyi de düşünüyoruz” diye konuştu.

Yetim: Ligden de çekiliriz
25 Temmuz 2017 - 19:13

Kulüp başkanı Emin Yetim, 2016-2017 sezonundaki maçlarda şike yapıldığı iddiasıyla Türkiye Futbol Federasyonu’na başvuruda bulunduklarını belirterek, konunun takipçisi olduklarını ifade etti.

Bu anlamda federasyonun vereceği kararın önemli olduğunu vurgulayan Yetim şunları söyledi: 

“BELGELER VAR” 

“Ortada ciddi iddia ve belgeler var, deliller net, şike yapıldığı ortada. Bu nedenle Şanlıurfaspor olarak fikstür çekiminin durdurulması için de federasyona müracaatta bulunmuştuk ama fikstür çekildi” 

“HAKSIZLIK OLUR”

“Şike mağduru takımımızın ligde devam etmesinin Şanlıurfaspor'a büyük haksızlık olacağını, futbol camiası için de büyük kaygılar oluşturacağını düşünüyoruz. Bu kadar ciddi deliller olmasına rağmen herhangi bir ceza, bir yaptırım, küme düşürülme gibi bir karar çıkmadı” 

“TEDBİR FALAN YOK”

“Böyle ciddi bir olayın normalde 20 gün içerisinde, fikstür çekimi yapılmadan karara bağlanması gerektiğini düşünüyoruz. Ancak, fikstür çekimi yapıldı, herhangi bir tedbir, durdurma falan olmadı” 

“LİGDEN DE ÇEKİLİRİZ”

“Federasyondan, konuyla ilgili kararını bir an önce vermesini istiyoruz. Futbol Federasyonu’ndan aksi bir karar çıkması durumunda konuyu FIFA ve UEFA'ya da taşıyacağız, ayrıca ligden çekilmeyi de düşünüyoruz” 

Şanlıurfaspor, 2016-2017 sezonunda mücadele ettiği TFF 1. Lig'i 16. sırada tamamlamış ve 2. Lig'e düşmüştü. 


YORUMLAR

  • 0 Yorum