Yıldırım ve Balaban Sosa için Milano'da

Jose Sosa transferinde hareketli saatler yaşanıyor

Yıldırım ve Balaban Sosa için Milano'da
17 Ocak 2017 - 09:00

Jose Sosa transferinde hareketli saatler yaşanıyor. Dün akşam üzeri İtalyan basınında yer alan haberlere göre, AC Milan'ın CEO'su Adriano Galliani, Fenerbahçe'nin gündeminde yer alan Jose Sosa'nın takımda kalacağını açıkladı. Fenerbahçeli iki yönetici; Ali Yıldırım ve Ozan Balaban ise bugün Sosa'nın menajeriyle bir araya gelecek.

Dün akşam İtalyan basınına açıklamaları yansıyan Milan'ın ünlü CEO'su Adriano Galliani, teknik direktör Vincenzo Montella ile yaptıkları görüşmenin ardından Sosa'yı Milan kadrosunda tutmaya karar verdiklerini söyledi.

Öte yandan Dün Milano'ya giden sarı-lacivertli yöneticiler; Ali Yıldırım ve Ozan Balaban, sezon başında Beşiktaş'tan ayrılarak AC Milan'a transfer olan Arjantinli futbolcu ile bir araya gelerek transfer için ikna etmeye çalıştılar.

FENERBAHÇE'NİN YENİ TEKLİFİ 2.5 MİLYON EURO

Fenerbahçe daha önce Milan'a 6 aylık kiralama bedeli olarak 1 milyon euro ve sezon sonunda bonservisini almak için de 4 milyon euro'luk bir teklif sonmuştu. İlk etapta bu teklifi geri çeviren Milan'ın Sosa'yı bonservisiyle satmak istemesi ve Arjantinli oyuncunun Türkiye'ye dönmeyi, eşi yüzünden sıcak bakmaması üzerine görüşmeler tıkanmıştı.

Öncelikle hem Sosa'nın hem de eşinin çekincelerini ortadan kaldırmak adına konuşma yapacak olan sarı-lacivertli iki yönetici, Fenerbahçe Başkanı Yıldırım'dan 2.5 milyon euro'ya kadar yükseltme opsiyonu aldılar. Ardından 2.5 milyon euro'ya çıktılar.

Bu teklifin dışında Fenerbahçe'nin; Haziran 2017'den itibaren geçerli olmak üzere Sosa'ya 2.5 yıllık sözleşme önereceği ve toplamda 10 milyon euro'luk bir sözleşmeyi masaya koyacağı ifade ediliyor.

UEFA AVRUPA LİGİ'NDE OYNAYABİLİYOR

Fenerbahçe'nin Sosa'yı istemesindeki en büyük faktörlerden biri Arjantinli yıldızın UEFA Avrupa Ligi'nde oynama şansının bulunması. Bilindiği gibi sarı-lacivertli takımın yeni transferi Karavaev Avrupa Ligi gruplarında oynadığı için listede yer alamayacak.

Yine Ben Arfa, Depay gibi Fenerbahçe'yle adı anılan önemli isimler transfer edilmiş olsalar dahi bu sezon Avrupa Kupaları'nda Fenerbahçe forması giyemeyeceklerdi.

MEHMET EKİCİ'NİN PARASI SOSA'YA GİDECEK

UEFA'nın Finansal Fair Play yaptırımları yüzünden transfer bütçesi kısıtlanan sarı-lacivertli takım Mehmet Ekici için Trabzonspor'a önerdiği 2 milyon euro bütçeyi artırarak Sosa için kullanmayı düşünüyor.

Fenerbahçe Yönetimi şu an 2.5 milyon euro civarında bir parayı transfer bütçesinden ayırma olanağına sahip.

MİLAN'DA SADECE 6 MAÇ OYNADI 

Fenerbahçe bu transferi bitirerek orta sahasındaki yaratıcı oyuncu eksiğini kapatmayı amaçlıyor. Sezon başında Beşiktaş'tan ayrılarak Milan'a transfer olan Jose Sosa; İtalya Ligi'nde bu sezon 4'ü ilk 11'de, toplam 6 maçta forma giydi. Golü ve asisti bulunmuyor.

Haber: Futboo