Yılın takımı, yılın oyuncusu, yılın çıkış yapan takımı

Beşiktaş'ın şampiyonluğu ile sona eren 2020/2021 sezonunun en iyilerini değerlendirdik. İşte Süper Lig'in en iyileri...

Yılın takımı, yılın oyuncusu, yılın çıkış yapan takımı
19 Mayıs 2021 - 11:55 - Güncelleme: 19 Mayıs 2021 - 11:58
FUTBOO | Süper Lig'de 42 haftalık nefes kesen yarışı tamamladık. Beşiktaş'ın şampiyonluğa ulaştığı, 21 takımlı tarihi sezonda öne çıkanları inceledik.

3 günde 1 maç, covid vakaları, son düdüğe kadar yaşanan şampiyonluk yarışı... Sergen Yalçın'ın da dediği gibi belki de bu sezon, tarihin en zorlu sezonların başında geliyordu.

İşte karşınızda Süper Lig'in en iyileri;

En iyi takım

Şampiyon Beşiktaş, şüphesiz yılın takımı. Aslında şampiyonluğa kaptırsa da fikrimiz değişmeyecekti. Çünkü sezon başında kimse Beşiktaş'tan böylesine bir başarı beklemiyordu. Takımdan önemli futbolcular ayrılmış ve yerlerine gelen isimler soru işaretiydi. Tarihin en uzun sezonunda Beşiktaş'ın kadrosunun geniş olduğunu da söyleyemeyiz. Hele buna sakatlıklar ve hastalıklar eklenince çok dar bir kadro ile mücedele etti Beşiktaş. Buna rağmen sezonun en iyi oynayan takımı oldular. Sezonun en fazla kazanan, en çok gol atan takımı Beşiktaş, şampiyonluğu ile oyununu süsledi.

En iyi çıkış yapan takım

Fatih Karagümrük, Alanyaspor, Hatayspor... Bu takımlar sezonun flaş takımları arasında yer aldı. Sivasspor'u da tabii ki sayabiliriz ancak onlar geçen sezon da bu standartta oynuyordu. Çıkış yapmış değil, zaten oturmuş iyi bir takım Sivas. Fatih Karagümrük ve Hatayspor, lige yeni katılmalarına rağmen tüm rakipleri için korku veren takımlar oldular. Alanyaspor, uzun bir süre ligin tepesine yakın oldu. Sürekli hücumu düşünen, göze hoş gelen bu 3 takım, bu sezon oldukça iyi bir çıkış yakaladılar. Ancak bu 3 takım arasından Hatayspor'u biraz daha ön plana çıkartabiliriz. Sezon başında yaptıkları transfer hamlelerinden maksimum verim aldılar. Yeni bir takım yaratmak oldukça riskli ancak Hatayspor, düzenli, bilerek bu hamleleri yaptı ve Ömer Erdoğan yönetiminde çok başarılı bir sezonu geride bıraktı.



En iyi oyuncu

Sezonun sihirbazı Rachid Ghezzal... Asist kralı Ghezzal, Beşiktaş'ın şampiyonluğundaki en önemli oyuncuların başında geliyor. Oyunun kilidini çözmesi, asistleri, kritik golleri ile bu alanda Ghezzal'a rakip olacak bir oyuncu yok. Boupendza'nın da müthiş bir sezon yaşadığı ortada evet ama Ghezzal'ın yaptıkları başka bir seviyedeydi. 

En iyi teknik direktör

Sergen Yalçın... Şampiyon Beşiktaş'ın teknik direktörü Sergen Yalçın, bu kategoride rakipsiz lider. Kullandığı her oyuncudan maksimum verim almayı başardı. Sezon başında Vida, Welinton, N'Sakala eleştiriliyordu, onları düzeltti. Ljajic'i hayata döndürdü. Larin'den bir sol kanat golcüsü çıkarttı. Rıdvan Yılmaz'ı ve Ersin Destanoğlu'nu Türk futboluna hediye etti. Yapmadığı bir şey kalmadı adeta... Sergen Yalçın, çok çok iyi bir sezon geçirerek bize göre sezonun en iyi teknik direktörü oldu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum