Zajc: Kendimi ilk kez gerçek futbolcu gibi hissettim

24 yaşındaki oyun kurucu; Fenerbahçe'ye transferinden dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederken, Türkiye'nin de söylenildiği gibi bir ülke olmadığını, Avrupa'dan bir farkı bulunmadığını ve Suriye'ye benzetilerek anlatılan herşeyin yalan olduğunu ifade etti.

Zajc: Kendimi ilk kez gerçek futbolcu gibi hissettim
22 Şubat 2019 - 15:24

Fenerbahçe'nin devre arasında İtalya Serie A takımı Empoli'den transfer ettiği Sloven futbolcu Miha Zajc ülkesinde yayın yapan Siol adlı internet sitesine gündem yaratacak açıklamalarda bulundu.

24 yaşındaki oyun kurucu; Fenerbahçe'ye transferinden dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederken, Türkiye'nin de söylenildiği gibi bir ülke olmadığını, Avrupa'dan bir farkı bulunmadığını ve Suriye'ye benzetilerek anlatılan herşeyin yalan olduğunu ifade etti.

Miha Zajc'ın açıklamaları şu şekilde:

"Fenerbahçe, benimle ilk defa Aralık ayının başlarında ilgilendi. Ancak o zamanlar somut hiçbir şey yoktu. O zamanlar Empoli'de de neler olacağını bilmiyordum kulüpteki durumdan memnun değildim. Ne düşüneceğimi bilmiyordum. Kış arasından sonra kulübe döndüğümdeyse ayrılmam gerektiğini hissettim."

"Kararımı verdikten sonra İstanbul'dan somut bir teklif geldi. Bu teklifi değerlendirmeye aldım. Atiker Konyaspor'da oynayan arkadaşım Nejc Skubic'le de görüştüm. Ancak Fenerbahçe'ye gitme kararını almak, benim için gerçekten çok zordu."

"Kariyerimin başından bu yana ilk kez kendimi 'gerçek bir futbolcu' gibi hissettim. Fenerbahçe futbolcusu olmak çok özel bir şey. O atmosfer önünde futbol oynamak... Herkes, böyle bir kulüpte, böylesine ateşli taraftarlar için oynamak ister."

"Fenerbahçe, Türkiye'nin en çok taraftara sahip olan kulübü. Doğrusu, Fenerbahçe ve Galatasaray en büyük iki takım. Ardından Beşiktaş geliyor. Onların biraz daha az."

"Empoli, geçtiğimiz yıl teknik direktör değiştirdi ve gelen hoca bana fazla güvenmedi. Bu da benim için bir sürprizdi çünkü iyi oynuyordum. Ancak verdiği kararı yine de anladım. Bunun kariyerime başka bir yerde devam etmem için bir mesaj olduğunu düşündüm. Sonunda benim için en mükemmeli oldu ve Türkiye'ye gidebildim."

"Sağlık kontrolünden geçtikten sonra resmi sözleşmeye imza attım. Adeta bir film gibiydi. Umarım devamı da güzel olur. Kendimi kanıtlamak ve iyi oynamak istiyorum."

"Fenerbahçe'nin gerçekten çok büyük bir dev olduğunu öğrendim. İtalya ve İngiltere'den de çeşitli teklifler önümdeydi. Günün sonunda, kimse bana Fenerbahçe kadar ödeme yapamıyordu"

"Maddi konularla ilgili bana çok şey söyledi. Ben de bunu derhal kontrol etmek istedim. Bu doğrultuda Fenerbahçe'nin sportif direktörüyle görüştüm. Benimle ilgilendiklerini biliyordum ve o da bana durumun yavaş yavaş değişmeye başladığını söyledi. Geçtiğimiz yıl kulübün başkanı değişti ve bunu da radikal değişimler izledi. Kulübün stratejisi ve oyuncularla ilgili yeni kararlar alındı."

"Sonunda benim gibi bir oyuncuyu istediler. Takımın bu sezon aldığı sonuçlar kesinlikle iyi değil. Ancak bu bir süreç işi. Onlar da tarihlerinde ilk defa böyle bir pozisyonda olduklarının ve eski günlerine döneceklerinin bilincindeler."

"Yeni maaşım henüz hesabıma yatmadı. Fakat, zamanı gelince yatacaktır. Burada sadece 3 hafta geçirdim. Kontratımın finansal şartlarından ötürü çok mutluyum. İtalya'yla kıyaslayacak olursam, çok daha başka bir dünyadayım, daha iyi bir dünyada."

"Türkiye hayran olacağınız bir yer. Avrupa'dan hiçbir farkı yok, gayet özgür. Türkiye'nin medya tarafından yanlış anlatılan bir yer olduğunu fark ettim. Suriye'nin yanında, polisler sürekli birilerini tutukluyor, askerler yollarda gibi şeyler söyleniyor. Hepsi yalan."

YORUMLAR

  • 0 Yorum