Zeljko Obradovic: Bu kulübün parçası olmak çok özel bir şey

Sezonu 3 kupa ile bitiren Fenerbahçe'nin başantrenörü Zeljko Obradovic ve Maurizio Gherardini FB TV'ye konuştu.

Zeljko Obradovic: Bu kulübün parçası olmak çok özel bir şey
17 Haziran 2017 - 18:11 - Güncelleme: 17 Haziran 2017 - 18:17

Sezonu Turkish Airlines EuroLeague, Spor Toto Basketbol Süper Ligi ve Cumhurbaşkanlığı Kupası ile kapatan Fenerbahçe’nin başantrenörü Zeljko Obradovic ve genel menajer Maurizio Gherardini FB TV’ye açıklamalarda bulundu.

Zeljko Obradovic’in açıklamaları:

“OYUNCULARIMA TEŞEKKÜR EDERİM”

“Zorlu bir sezondu son iki maç da uzatmaya gitti. Play-off’ta oyuncularım çok güzel oynadılar. Final-four sonrası kolay değil. Oyuncularıma teşekkür ederim”

“İÇ YAPIMIZI KORDUĞUMUZ SÜRECE BAŞARILAR GELİR”

“Bizim aslında özel bir sırrımız yok. İşimi çok seviyorum ve arkamda çok güzel bir ekip var. Oyuncular, antrenörler, sağlık ekibi, ofis çalışanları. Aziz Yıldırım gibi bir başkanımız var. En önemlisi çalışmak. Bizim iç yapımızda sorun yok bunu koruduğumuz sürece başarılar gelir”

“DÖNÜŞ ANLARI ANTEP VE PANATHİNİAKOS MAÇI”

“Euroleague’de normal sezonu iyi bir yerde bitirmedik. Saha avantajını alamadık. Birçok sebepten kaybettiğimiz maçlar oldu ve avantajımızı kaybettik. Dönüş anı Antep maçında 24 sayı gerideyken taraftar desteği ile geri dönmemiz olabilir. Panathiniakos maçı öncesi de tüm takım sağlıklıydı ve iyi bir çalışma yaptık”

“OYUNCULAR SONUNA KADAR SAVAŞIYORLAR”

“İniş çıkışlar işimizin bir parçası. İstemesek de maç içerisinde iniş çıkışlar oluyor. Oyuncuların uyanıp maçı okuyup doğru şekilde nasıl oynamaları gerektiğini anlamaları gerekiyor. Oynanan süreler de önemli. Bazı oyuncular daha çok oynuyor, en önemlisi motivasyon. Dün akşam da oyuncular pes etmedi ve almak istediler. Sonuna kadar savaşıyorlar. maçın başından sonuna kadar konsantre olmak gerekiyor”

“AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU SORUMLULUĞUMUZ VAR”

“Şampiyonluk maçının seyircisiz oynanması çok üzücü. Tercih etmediğimiz bir şey. Böyle şeyler olamaması için çalışmalar yapılması gerekiyor. Şu anda sezon başlamadan bunlarla ilgili kararlar verilmeli ki bu tarz şeyler olmasın.  Bu bütün salonlar için geçerli. Çok mutluyum ki bizim salonumuzda böyle şeyler olmuyor. Avrupa ve Türkiye şampiyonuyuz bunun getirdiği de bir sorumluluk var”

“DÜN AKŞAMDAN BAŞLADIK”

“Yeni sezon çalışmalarına dün akşamdan bile başladık. Başkanımızla, Ozan Balaban’la, Gherardini ile konuşuyoruz. Nasıl bir tablo istediğimizi biliyoruz”

“TARAFTARLARA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

“Bu sezon yaşadığımız tecrübeler gelecek de yaşayacaklarımız için tecrübe olmalı. Her zaman daha iyi olabiliriz. Hepimiz de aynı düşüncede olursak her şey çok güzel olur. Taraftarlara teşekkür etmek istiyorum. Nereye gitsek bizimle oldular. Bu kulübün bir parçası olmak çok özel bir şey”

Maurizio Gherardini’nin açıklamaları:

“BİRÇOK KULÜP BİZİ ÖRNEK GÖRÜYOR”

“Koçumuzun kendi oyuncularından bahsettiği gibi benim de saha dışında oyuncularım var. Ofis çalışanları, onlarla gurur duyuyorum. Kulübün hedefi rekabet dolu bir kulüp olmak. İyi olmak gerekiyor. Her zaman daha iyi olabileceğimizi biliyorum, öğrenecek çok şey var. Dışarda birçok kulübün bizi örnek olarak görmesi ve kazanılan kupalar çok güzel”

“BANVİT MAÇINDA TULA BASTIK”

“Sezon içinde büyük sorunlarımız vardı. Tam kadro çok az maç yaptık. Bu Bütün kayıpların sebeplerinden biridir. Dönüm noktası Banvit maçıydı. Zor sahada sağlam bir takıma karşı oynadık. İlk yarıda 20 sayı öne geçince sanki o tuşa bastık”

“İNANILMAZ BİR TARAFTARIMIZ VAR”

“İnanılmaz bir taraftarımız var. Hem saha içinde hem saha dışında bizi destekliyorlar. Rakipler buraya gelmeye bile korkuyor. Destekleri sadece İstanbul’da değil, tüm şehirlerde mutlaka taraftar grupları oluyor”

“PLANIMIZ BELLİ AMA..”

Koçun da dediği gibi bu grubu bir arada tutmak istiyoruz ama birçok kontrat opsiyonlu. Beklememiz gereken tarihler var. Planımız belli ama değişiklik olacaksa planlamaları uyarlamamız gerekecek.

“FENERBAHÇE’Yİ RÜYA OLARAK GÖRENLER VAR”

“Kazanmak çok önemli. Obradovic’ten dolayı, marka değerinden dolayı bize çok gelmek isteyen var. Fenerbahçe’yi rüya olarak görenler var”

YORUMLAR

  • 0 Yorum