Zidane adını bir kez daha tarihe yazdırdı

Zinedine Zidane'ı anlatmak elbette kolay değil! Hem futbolculuk hem de antrenörlük kariyerinde Real Madrid'i başarıdan başarıya koşturan Zidane, adını bir kez daha tarih sayfalarına yazdırmayı başardı.

Zidane adını bir kez daha tarihe yazdırdı
15 Haziran 2020 - 12:20 - Güncelleme: 15 Haziran 2020 - 14:32

FUTBOO | Korona virüs salgınından sonra La Liga'ya Eibar galibiyetiyle başlayan Real Madrid hem şampiyonluk yarışına devam etti, hem de Zinedine Zidane bu maçta adını tarihe yazdırmış oldu.

Real Madrid'in Toni Kroos, Sergio Ramos ve Marcelo'nun golleriyle kazandığı maçta Zinedine Zindane, İspanyol devinin başında 200. maçına çıktı. 28 yaşındaki Fransız teknik adam böylece Real Madrid'in başında en çok maça çıkan 3. teknik direktör olmayı başardı.

İlk iki sırada Miguel Munoz ve Vicente del Bosque

Real Madrid ile en fazla maça çıkan teknik adam Miguel Munoz olurken, ikinci sırada Vicente del Bosque yeraldı. Munoz Real Madrid ile 605, Del Bosque ise 246 maça çıktı. Zidane, bu kadar kısa süre içerisinde adını bir kez daha Real Madrid efsanelerinin arasına yazdırmayı başardı.

Her 20 maçta 1 kupa

Zinedine Zidane, futbolculuk kariyerindeki başarılı grafiğini yakın dönemde başlayan teknik adamlık kariyerine de aktardı. Fransız teknik adam 2016 yılında başlayan Real Madrid kariyerinde şimdiden 10 kupa kazanmayı başardı. Kısa bir ayrılık sürecinden sonra yeniden Real Madrid'e dönen Zidane, İspanyol devinin başında çıktığı 200 maçta 132 galibiyet alırken, 10 tane de kupa kazanmayı başardı. Zidane bu rakamlarla Real Madrid'de ortalama her 20 maçta 1 kupa kazanmış oldu.

Zinedine Zidane'ın Real Madrid'de teknik direktör olarak kazandığı kupalar;

1 La Liga

2 İspanya Süper Kupa

3 Şampiyonlar Ligi

2 UEFA Süper Kupa

2 FIFA Kulüpler Dünya Kupası

Futbolcuyken de tarih yazıyordu

Zidane, Real Madrid için futbolculuk döneminde de harika işlere imza atmıştı. İspanyol deviyle her açıdan özdeşleşen Zidane futbolcu olarak Real'de 1 La Liga şampiyonluğu, 2 İspanya Süper Kupa, 1 Şampiyonlar Ligi, 1 UEFA Süper Kupa zaferi yaşamıştı.

Hem futbolcu hem teknik adam olarak kariyerini kupalarla dolduran Zidane'ı aslında sadece rakamlarla anlatmsak doğru olmaz. Futbol oynadığı dönemdeki tavrı ve tarzı ile de Fransız yıldız herkesin takdir ettiği bir isim olmuştu. Bu kadar saf yeteneğin bir bünyede toplandığı Zidane için 'Zidane kötü bir pas atan futbolcuya asla ters bakışlar atmaz. Sadece adı Zidane olduğu için top kazanma çalışmalarını savsaklamaz. Hatta tam tersine yapar' sözleri aslında her şeyi özetliyor
.

YORUMLAR

  • 0 Yorum