Ziraat Türkiye Kupası'nda 2. Tur kuraları çekildi

Ziraat Türkiye Kupası 2. Eleme Turu Kura Çekimi, bugün İstanbul İstinye'deki Orhan Saka Amatörler Evi'nde gerçekleştirildi.

Ziraat Türkiye Kupası'nda 2. Tur kuraları çekildi
02 Eylül 2019 - 16:40

Ziraat Türkiye Kupası 2. Eleme Turu Kura Çekimi, bugün İstanbul İstinye'deki Orhan Saka Amatörler Evi'nde gerçekleştirildi. Kura çekimine Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez, Genel Sekreter Yardımcısı Özcan Şepik, Maç Planlama Müdürü Besim Yalçın, kulüp temsilcileri ile TFF yetkilileri katıldı.

Ali Düşmez, kura çekiminde şöyle konuştu: "66 takım 2. Tur'da mücadele edecek. 16 amatör, 50 profesyonel lig takımı olacak. Bu bize mutluluk veriyor. Bu konsepti çok benimsiyorum. Çünkü alt liglerdeki takımlar, artık kendilerini ifade edebiliyor. Amatör kulüplerde yöneticilik yaptım. Bizim zamanımızda hayal dahi edilemezdi. İngiltere'de üniversite zamanlarımızda Liverpool'un amatör takımlarla oynadığını izlerdik. Çok şükür biz kaç senedir bu projemizi kabul ettirerek amatör takımlarımızın ve alt lig takımlarımızın üst liglerle mücadele edebilmesinin zeminini hazırladık. Bu bakımdan çok mutluyum. Bir amatör takımla Süper Lig takımının mücadele ettiğini geçmiş yıllarda gördük. İnşallah sonuna kadar bu böyle devam eder. Alt liglerin üst ligleri zorlaması, seslerini duyurması liglerimiz için çok gerekli. Katkı veren herkese çok teşekkür ediyorum. Turkuaz Medya Grubu ve Ziraat Bankası'na teşekkür ediyoruz. Maçlar İddaa programına giriyor. Bu çok önemli…

Kaç senedir maçlar canlı yayınlanıyor. 1. Tur'da 5 maç canlı yayınlandı. Türk futbolunun aşağıdan yükselmesi gerekiyor. Piramidin altından başlamalıyız. Marka değerinin yükselmesi bir bütün halinde olur. En üstten en alta kadar bu marka güçlenmeli. En zayıf halka neredeyse canımız orada demektir. Hak edenin kazandığı, alt takımların çok başarılı olacağı bir turnuva diliyorum."

5. Eleme Turu itibarıyla çift maç eleme usulüne göre oynanacak Ziraat Türkiye Kupası, 21 Mayıs 2020'de oynanacak olan final müsabakası ile sona erecek.


YORUMLAR

  • 0 Yorum