Zlatan Ibrahimovic'in yeni takımı neresi olabilir?

Futbol tarihinin gördüğü en sıradışı forvetlerinden birisi Zlatan Ibrahimovic. Ancak efsanevi golcü, Ekim ayında 39 yaşına girecek ve maalesef gençleşmiyor. Yeni takımını arıyoruz...

Zlatan Ibrahimovic'in yeni takımı neresi olabilir?
25 Temmuz 2020 - 14:02
Milan ile sözleşmesi sona erecek olan Zlatan Ibrahimovic, futbolda yeni sezon başladığında 39 yaşına basmış olacak. Birçok futbolcu bu yaşa gelmeden emekli olmaya karar verirken Ibrahimovic'in ne karar vereceği merak konusu oldu. Hele ki kısa bir süre içinde ciddi bir sakatlık geçirmişken...

Gittiği her yerde efsane oldu. Amerika'dan giderken de ''Burayı fethettim'' dedi. Haksız da değildi. O yaşta peşinden birçok takım koştu, kendisi Milan'ı seçti. Sakatlıklar, pandemi derken yeni sezon kararlarını beklemeye geçtik.

Koronavirüs geldi, 4 ay futbol oynanmadı derken Ibra, Milan'a döndüğü ilk maçta ağları havalandırmayı başardı. Form geçici, klas kalıcı mesajını herkes almıştır. Yaptığı her açıklamada olay olan golcü oyuncunun Milan'da kalmayacağına kesin gözle bakılıyor. Peki Zlatan Ibrahimovic hangi takıma transfer olabilir?

İşte adaylar...

Hammarby

Zlatan, hisse satın aldığı 'kendi kulübü' Hammarby'de futbol hayatını sonlandırabilir. Hem kendi kulübünün reklamını yapıp, hem de evinde veda etmek isteyebilir. Zaten İtalyan basını da Ibrahimovic'in Hammarby'e gidebileceğini ciddi şekilde söylüyorlar. Bu konuda yalnız değiliz… Ibrahimovic zaten pandemi sırasında idmanlarını bu kulüpte yapmış ve futbolcularla baya bir vakit geçirmişti. En mantıklı tercih gibi duruyor.

Milan

Kalır mı? İki seçenek var. Birincisi Milan, vefa örneği gösterecek ve Ibrahimovic ile yeni sözleşme imzalayacak. Ibra'nın da buna hayır diyeceğini sanmayız. İkinci seçenek ise Milan'da kalması ama futbolcu olarak değil, sportif direktör olarak. İtalyanlar bu seçeneği konuşuyor ama bizce Zlatan en az bir sene daha futbol oynamak isteyecektir.

Almanya

Ibrahimovic'in 5 büyük lig içinde oynamadığı tek ülke Almanya. Frankfurt, Hertha Berlin gibi takımlarda rahatlıkla oynar. Schalke'ye gitse zaten takımın gollerinin yarısını atar. 39 yaşında yeni bir serüven mi? Neden olmasın... Enteresan bir macera olur.

Uzakdoğu

Avrupa'yı ve ABD'yi fethetti. Başka kıtalara neden uğramasın? Çin, Japonya gibi ülkeler onu almak için sıraya girer ama Zlatan ister mi? Suudi Arabistan veya Katar'da onu hiç düşünemedik. Uzakdoğuda haksız rekabet yaratır, karşı takımlar için hiç hoş olmaz.

Türkiye

Ibrahimovic'in adı geçen senelerde bol bol Galatasaray ile anılmıştı. Hatta başkan Mustafa Cengiz, açık açık Ibrahimovic transferi için uğraştıklarını söylemişti. Bir dönem Fenerbahçe'ye de yazılıyordu. Ancak işin gerçeği şu an Türkiye'de hiçbir kulüpte onu getirecek bir mali yapı yok. Ibrahimovic, Süper Lig için güzel bir hayaldi...

YORUMLAR

  • 0 Yorum